Tõenäoliselt teeb linnavalitsus esmaspäeval otsuse ausammas teisaldada, ütles Timpson neljapäeval ERR-ile.

Seega, ametlikku otsust veel vastu võetud pole, kuid linnavalitsuse avalike suhete juht Maarja Evert kinnitas Kroonikale, et otsuse taga on Maire Joala esitatud nõudekiri ja hagihoiatus.

Viljandi linnavalitsusele esmaspäeval esitatud nõudekirjas soovitakse lõpetada isikuõiguste ja avaldaja kaubamärgiõiguste rikkumine hiljemalt 18. jaanuariks ehk järgmise esmaspäeva lõunaks ning eemaldada Viljandi linna, Posti tänava parki paigutatud Jaak Joala monumendilt Jaak Joala isikuandmed s.t Jaak Joala kujutis (pea, käed); nimi ja eluaasta ning elulood kolmes keeles.

Nõudekirjas on küll öeldud, et avaldaja poole küll pöörduti seoses isikuandmete töötlemisega, aga ei andnud luba neid kujul ega selles kontekstis kasutada.

Kui etteantud kuupäevaks ei ole nõudmist täidetud, siis ollakse valmis ka kohtu poole pöörduma.

Maire Joala pahameel tuleneb asjaolust, et eskiis, mille põhjal tema nõusoleku andis, ei vastanud lõpptulemusele. Ta ei ole andnud nõusolekut Jaak Joala isikuandmete avaldamiseks monumendil, mida ümbritsevad värvilised vilkuvad tuled (sinised, rohelised, lillad, kollased jne); millel on kasutatud segamini kokkusobimatuid materjale ning värve s.o kuldne leht, eredalt säravad hõbedased lehed, pronksikarva kuju, hallikas post ning pruun alus; ning millel on nähtavad kruvikinnitused ning robustne konstruktsioon.

Aga see ei ole ainuke probleem, mille kuju tekitanud on. Viljandi linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Maarja Evert sõnas: "Linnavalitsusse on jõudnud ka info kuju liigse müra tekitamise kohta, ka sellega tegeletakse. Linnavalitsus kontrollib heli tugevust, seejärel peab vajalikke läbirääkimisi ausamba tehniliste parameetrite seadistamiseks."