Loe, mida arvavad tuntud inimesed Jaak Joala mälestusmärgi üle puhkenud skandaalist.

Viljandi Ugala teatri näitleja Margus Tabor, kes elab osa ajast Viljandis, käis nädalavahetusel koos abikaasa Garmen Taboriga Joala kuju juures viimast valssi keerutamas. Seda seika ja kuju ümber käivat janti ta kommenteerida ei soovi, kuid sõnab, et kõiges- skandaalis ja inetuses- on midagi head. Vähemalt sai Viljandi turismimagnetiks.

Ameerikast Eestisse kolinud kirjanik ja blogija Justin Petrone elab Viljandis pargi kõrval, kus nädalavahetusel käis suur möll kuju ümber. "See Joala fenomen on olnud huvitav, absurdne, sürreaalne. Pole hiljuti märganud, et eestlastel on selline kirg südames. Koalitsioon on läbi, aga enamik ikka veel räägivad vaid Joalast ja tema monumendist Viljandis. Ma ei saa kommenteerida, kas ma tahaks, et see võetaks maha või jääks. Elan pargi kõrval, keegi pole küsinud minult eelnevalt, kas sobib, niisama panid Joala torni püsti. Alguses oli raske ära harjuda sellega, et kuulan kogu aeg oma hoovist lugu "Suvi". Nüüd, olen harjunud, ja sellega ka, et Joala Park on turiste täis. Aga võib-olla võtavad kuju ikka maha. Vist harjun uuesti ära selle uue olukorraga, kui meie sõber Jaak pole enam seal. Käin Jaagu juures iga päev, kohtun külalistega, isegi olen andnud paar autogrammi oma raamatu "Minu Viljandi" ostajatele. Üks neist oli Helir-Valdor Seeder. See ei tähenda, et olen ainult isamaaliitlane. Kui sotsid, reform, Keskerakond, EKRE, Eesti 200, ja muu tahavad, võime teha pilti seal Joala all koos nagu üks suur õnnelik perekond."

Kunstnik Ave Nahkur ütleb, et temale kunst meeldib ja kunst kuulub rahvale. "Alguses vaatasime, et on selline hall junn on pandud parki, kus kohalikud joodikud õhtuti lämisevad, aga nüüd tundub küll, et see on jumala äge glämm, mis sitaks hästi Viljandisse sobib. Ja kõik see show, mis sinna juurde käib...Ma ei oleks küll paremat teha osanud. Võib-olla oleks näo roosaks võõbanud ja huuled erkpunaseks värvinud, oleks veel rohkem vindi üle keeranud. Mina olen 100% poolt, et monument jääb. Igas pimedas pargis võiks olla mõni laulev-vilkuv kuju, Orukas (Vello Orumets) ja Jörpa (Üllar Jörberg) ka näiteks."

ESTRAAD MEEDLIB Kunstnik Ave Nahkur käis koos koer Milviga Jaska laulu kuulamas. "Milvile estraad väga meeldib!

Riigikogu liige Ivari Padar kasutas vaba päeva ja käis ise kah ilmaimet vaatamas. "Tundsin isiklikult Jaak Joalat väga põgusalt, need mõned kohtumised, mis meil on olnud, jätsid igal juhul temast väga meeldiva ja tasakaaluka inimese mulje. Seega, ma kaldun arvama, et ta ise tänase lahenduse ja selle ümber toimuva vaidluse üle rõõmu ei tunneks. Ma tooks siin võrdluseks Pärnus oleva Raimond Valgre samba. Siin on kogu samba lahendus sümpaatne. Üldiselt on sammaste kaudu endale poliitilise tähelepanu tõmbamine igivana teema. Mul ei ole kaugeltki midagi väärikate sammaste vastu, lihtsalt olukorrad, kus sambaloomet on parteipoliitiliselt survestatud, viivad tihtilugu läbimõtlemata lahenduste ja suure jamani. Nii ka seekord, kus kohalike valimiste lähenemise fookuses, otsustasid Viljandi poliitikud teha vägeva, aga samas läbimõtlemata avangu ja kasutada siin ära ka Jaak Joala nime. Tulemus on nagu ta on!"