Üks kujutab Jeesust Maarja süles ja teine ülestõusnud Kristust. Mõne kuu eest otsis kunstnik Facebookis selle tarvis ka Jeesuse näoga meesmodelli.

Aapo Pukk kirikus õnnistust saamas.

"Tundsin, et ilma õnnistuseta ei saa maalima asuda!" ütleb kunstnik. "See on justkui lähetamine selle töö tegemiseks. Nende maalide valmimine on kaaluka tähendusega minu kui uskliku kunstniku jaoks."

Modelliotsingul sai Pukk vastuseks üle kolme­kümne foto. Esimene, kes kirjutas, et teab Kristuse näoga meest, ning andis vihjed, kust teda leida, ise lõpuks sobiski (pildil). "Huvitav oli see, et see "esimene Kristus" teadis kohe ka oma naaberkülast "Maarjat", kellega tegime juba esimesed pildistamised," muheleb kunstnik. "Olen asunud mitme Kristuse prototüübiga tööle, aga kavatsen kontakte luua ka osadega neist, kellega pole veel suhelnud."

"Jeesus" poseerimas.

Kristust kujutavatel maalidel sünnib koondportree mitme modelli põhjal. Puki ateljees on üles ehi­tatud tükike Pauluse kiriku seina, õmblejad on valmistanud maalidel kujutatavad rõivad, nukumeistrid mannekeenid ja elektrik loonud valguslahenduse.

"Enamik tööst tuleb elava poseerimisega, aga kui modellid väsivad, siis nukud jätkavad kangaste esitlemist. Põnev aeg. Võib-olla põnevaim mu elus. Tunnen, et kõik eelneva elu jooksul tehtu on olnud ettevalmistus selleks tööks."

Maale esitletakse 3. oktoobril Tartu Pauluse kiriku esmapühitsemise 104. aastapäeval, mis on ka Aapo sünnikuupäev.