"Näis, et ma olen viimane, kes polnud teed talisupluse juurde veel leidnud. Hoidumist põhjendasin erakordse külmakartusega ning uskusin, et olen lihtsalt valesse kohta sündinud. Või kes teab, ehk Vene piiri kaudu Eestisse sisse toodud, sest miks muidu ema meid kaksikõega Narva haiglas sünnitamas käis," alustas Kertu Jukkum Facebooki postitust, mis ta talisupluse juurde viis.

"Oli novembrikuu päev ja mul sai villand pidevast külmatundest ning elukvaliteeti kõigutavatest tõvedest. Alustasin kaheksa kraadise mereveega ja püsisin vees mõni sekund. Ühest korrast aga piisas, et veenduda, sel harrastusel on erakordne mõju tujule. Endorfiinide tase kehas tõuseb olenemata sekunditest, mis külmas vees püsitud. Seda kinnitab muide ka Soome teadlaste uuring. Igapäevasest sulpsust on kujunenud mu lemmikhetk päevas. Eksamisessi ajal lausa hädavajalik. Talisuplus pidavat parandama ka mälu," kirjeldas Kertu.

"Tänaseks olen ujunud 70 päeva järjest ja ma võin vees püsida minuteid, kuid see pole eesmärk. Oluliseima eesmärgi olen saavutanud: ma olen terve! Pääsenud muuhulgas ka koroonast (olnud korduvalt lähikontaktne). Varbad ja sõrmed ei karda enam külma ning ka külmapealinnas võin pikalt ulapeal olla. Kokkuvõttes on elukvaliteet parem. Need, kes olen kaasa tirinud, on tänaseks sama kirglikud rahvusspordi esindajad," võttis Kertu oma kogemuse kokku.