Milline naisfiguur seisab hetkel maailma ühe kardetuima mehe kõrval? 2014. aasta juunis hõikas Putin meedias välja, et lahutas oma 30 aastat kestnud abielu. Kuulujutte naistest, kes tema sängi soojendavad, on mitmeid, kuid nende suhete detailid on äärmiselt vaka all hoitud.

Uurimuses, mis avaldati Navalnõi blogis koos kaasneva kahetunnise YouTube'i videoga, väidetakse, et Vladimir Putinil on abieluväline tütar endise koristajaga, kelle nimi on Svetlana Krivonogih.

Kunagi oli Krivonogih tagasihoidlik koristaja, kuid nüüd on temast saanud uskumatult jõukas naine, Rossija panga aktsionär. "Ja keegi ei saa aru, kuidas selline õnn langes kunagi koristajana töötanud Krivonogihile. Kuid tegelikult on kõik väga lihtne," ütles Navalnõi.

Krivonogihi ja Putini suhe algas 90ndate lõpus, enne kui temast sai Venemaa president.

Navalnõi uurimus näitas, et mõned kuud hiljem sai Krivonogih Juri Kovaltšukilt, kes on Putini tuttav, elamu uhkes Peterburi rajoonis. Lisaks sellele on Svetlanal veel mitmed kinnisvarad Putini vanadelt sõpradelt, kelleks üks on Oleg Rudnov.
Kunagi oli Krivonogih tagasihoidlik koristaja, kes elab nüüd luksuslikus Peterburi rajoonis.

2003. aastal nagu Vene veebilehekülg Proekt väidab, sünnitas ta tütre Jelizaveta. Navalnõi näitas tüdrukust videolõiku ja pilti. Uurijate sõnul on 17-aastane Jelizaveta Putiniga väga sarnane.

Vene veebilehekülg Proekt väidab, et 17-aastane Jelizaveta on Putini ja Krivonogihi ühine laps.

Kuigi Vene riigipea Vladimir Putin lahutas oma eksnaisest Ljudmillast juba 2013. aastal, pole ta siiani kinnitanud oma suhet endise iluvõimleja ja duumasaadiku Alina Kabajevaga, kellega tal on kuuldavasti juba mitu ühist last. "See on kõigile keelatud teema, kuid tõde sellest ei muutu. Putini teise naise ülalpidamiseks kulutatakse miljardeid," ütles Navalnõi. Gennadi Timtšenko on naftakauplemisfirma Gunvor endine suuromanik. Navalnõi andmetel on luksusliku rajooni asuva korteri omandiõigus Gennadi Timtšenkolt läinud üle Anna Zatsepilinale, kes on Alina Kabajeva vanaema. See pole veel kõik. 2013. aastal Putini sõber, Arkadi Rotenberg võõrandas Kabajeva vanaemale pool hektarit maad Rubljovkal. Ja viis aastat hiljem ostis naabruskoha Kabajeva ise.

Alina Kabajeva

Kabajevale kuulub peaaegu enamik Venemaa peamisi meediaväljaandeid. "Pole kahtlustki, et Alina Maratovna Kabaeva kuulub edukate iluvõimlejate hulka, kuid ta poleks suutnud juhtida tele-ettevõtteid ilma Putini abita.

Alina Kabajeva ja Vladimir Putin

Vladimir Putinit ja tema eksabikaasat Ljudmillat ei näinud peaaegu mitte kunagi koos, ei avalikel üritustel ega piltidel. Ljudmilla hoidus alati tähelepanust kõrvale ning sama tegid ka nende tütred Jekaterina ja Maria. Putini sõnul lahutas ta abielu oma kiire graafiku tõttu. Naise sõnul ei näinud nad üksteist peaaegu mitte kunagi.

Vladimir Putin ja Ljudmilla Putina

Täispikka videot Aleksei Navalnõiga saab vaadata SIIT.