Filipp Kirkorov sai Leedu riigilt keelu, kuna toetab Venemaa poolset Krimmi poolsaare annekteerimist. Kirkorov, kes on Uku Suviste suur sõber ja kes pidi eelmisel aastal Eestis esinema, esines Krimmis, õigustades sellega Venemaa poolsaare ebaseaduslikku aneksatsiooni Ukrainas.

Kas Filipp Kirkorov võib ka Eestis musta nimekirja sattuda? Kroonika võttis ühendust siseministeeriumiga, et uurida, kuidas Eesti riik vaatleb laulja olukorda.

"Eestis kehtestab rahvusvahelise sanktsiooni Vabariigi Valitsus Välisministeeriumi ettepanekul. Nimetatud isiku suhtes rahvusvahelise sanktsiooni kehtestamise menetlust Eestis käimas ei ole," kommenteeris siseministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Monika Viidul.

Leedu on kehtestanud Filip Kirkurovile Leetu sissesõidukeelu rahvusvahelise sanktsioonina. Rahvusvahelise sanktsiooni eesmärk on toetada rahu säilitamist või taastamist, rahvusvahelist julgeolekut, demokraatiat ja õigusriigi põhimõtet, inimõiguste ja rahvusvahelise õiguse järgimist.

Siseministeerium selgitas ka, miks Leedu Kirkorovi osas sellise otsuse tegi. "Leedu on kehtestanud Filip Kirkurovile Leetu sissesõidukeelu rahvusvahelise sanktsioonina. Rahvusvahelise sanktsiooni eesmärk on toetada rahu säilitamist või taastamist, rahvusvahelist julgeolekut, demokraatiat ja õigusriigi põhimõtet, inimõiguste ja rahvusvahelise õiguse järgimist," ütles Viidul.

Piletilevi andmeil toimub Kirkorovi kontsert Eestis 10. juunil Tondiraba jäähallis.