"Kuid samuti on selge, et naispoliitikutel on üle maailma rohkem võimalusi tumedasse ülikonnamerre värvilisemaid oaase luua – mida kaamerate ees eristumiseks ka teadlikult ära kasutada osatakse.

Kallase kujul saaks Eesti endale selgelt põhjamaise stiiliga riigi-esinäo. Tema üldiselt etteaimatavaid ja intriigivabu valikuid iseloomustavad puhtad toonid ja lihtsalõikelised kleidid. Alati naiselik ja ergas, kuid väljapeetud ja korralik. Kallase stiil peegeldab samu jooni, nagu omistatakse eesti kirjandusklassika arhetüüpsele naiskangelasele – tasakaalukas ja alalhoidlik, ilma tähelepanu järele januneva kulla, karra ja cherchez la femme vallatute kurvideta. Kallase stiilitee on kui rahulik ja sirgjooneline metsasiht läbi veebruaripäikeses lumiselt helendava kauni kuusiku. Ei dianalikke Ameerika mägesid, kus stiilitippude vahele langesid eraelulised skandaaliorud, ei thatcherlikke karmilt kastreerivaid hirmuhigi-kostüüme. Kuid mitte ka merkelilikke kolepintsakuid, mille värvivariatsioonid on sama igavad nagu monotoonne teekond lõpmatul Kesk-Euroopa tüütul viljaväljal.

Presidendi vastuvõtt 2020, EV 102

Kallase lemmikuna joonistub välja kinnise dekolteeosaga ornamendivaba, puhtatooniline, pihta defineeriv kleit, põlvini ja avarama seelikuosaga, madalatel või väikese kontsaga mugavatel kingadel. Lihtne, tagasihoidlik ja demokraatlik. Samas muudab põlvini seelikupikkus üldilme liigselt tütarlapselikuks – nagu 1960. aastate pansionaadikasvandik – ning ehk malbekski. Jättes mulje, nagu võiks temast otsesaates sundimatult üle sõita.

Parimad on olnud tema mõned suviselt vabamad, õhulisest kangast vestaali tüüpi maani kleidid. Antiikkreeka jumalanna dimensioon tuleks imagoloogiliselt kasuks. Võiks ehk mõjuda turvaliselt nagu kodujumalanna Hestia?

ROOSIAIA VASTUVÕTT, portree

Kallase viisakalt lihtne stiil muudab tema reserveerituma natuuri ligipääsetavamaks. Liidri­positsiooni aitaks rõhutada selgema struktuuriga elementide sissetoomine, mis saadaks alateadlikult jõulisemaid signaale. Näiteks rangemad pükskostüümid, Carolina Herrera stiilis särk-komplektid ja silmapaistvalt võimukama tikk-kontsaga kingad.Väikese meediatormi põhjustanud kübara eest võiks Kallast ainult õnnitleda. Kaabu pole räuskajate pärisomand ja selle neutraliseerimine võtab neilt ka visuaalselt eristava tähistaja.

Roosiaia vastuvõtt

Kõik legendaarsed liidrid on suutnud oma stiili enda lahutamatuks signatuuriks muuta – nii et piisab lihtsast visandist või vihjest, tundmaks ära, kellega tegu. Olgu selleks Merkel ja pintsakud, Kamala Harris ja ta pükskostüümid- pärlid või Tõmošenko ja pats. Kaja, leia oma!"