"Larry King oli igaõhtune kohalolu enamuse inimeste kodudes, kes tundsid uudiste vastu huvi, kes tundis huvi selle uue telekanali vastu, mis hakkas kaheksakümnendate aastate lõpus - CNN. Larry King oli seal eetris igal õhtul kell üheksa. Ta oli nagu teie Gretega igal õhtul inimeste kodudes," ütles Neeme Raud Marko Reikopile.

Raud lisas, et Kingi intervjueerimisstiil oli üle maailma tuntud, sest telekanal CNN laienes üle kogu maailma. "Praktiliselt igas hotellis, kuhu sa läksid, Larry King oli seal sul vastas, kodune tuttav. Ta ei rünnanud kedagi, vaid tahtis, et inimesed räägiksid talle oma lugusid. Ta leidis, et intervjueerija ei pea olema see staar, vaid intervjueeritav. Tema lemmikküsimus oli "miks?" alati," rääkis Raud.

Raud selgitas natuke ka, miks Larry King nii kuulus oli. "Sest ta lasi inimestel rääkida. Teleajakirjanduses on palju intervjueerijaid, kes tahavad ise olla staarid, või esitavad küsimusi, mis on kolm-neli minutit pikad ja ootavad siis, et intervjueeritav ütleb "jah, see on kõik tõsi, te olete väga suure uurimistöö ära teinud"," lisas Raud.

Larry Kingil oli küll toimetaja, aga tema põhimõtteks jäi alati terve päev ajalehti lugeda, vaadata ringi ning läheb siis stuudiosse ja tahab sellest inimestest midagi teada saada. "Kõike ei ole vaja läbi uurida. Las inimene räägib enda lugu," ütles Raud.

USA on tiheda konkurentsiga igas valdkonnas ning ajakirjandus on üks nendest. Larry King suutis üle poole sajandi olla tipus, sest kõik tahtsid tema saatesse minna. Tal oli "pehme" intervjueerimisstiil ning inimesed teadsid, et neid tema saates ei rünnata.

"Ameerikas on väga palju teravaid intervjueerijaid, väga palju sellist teravust, sellist kohtumõistmist kaamera ees. Larry ei olnud kohtumõistja. Ta rõhutas seda ise ka, et ta ei olnud ajakirjanik, vaid meelelahutuse poole peal," rääkis Neeme Raud.

Larry Kingi intervjueeritavate hulka kuulusid Marlon Brando, kes andis just Kingile ühe oma viimastest intervjuudest, filmilegend Elizabeth Taylor ning Venemaa pikaaegne president Vladimir Putin.

Larry sai Putini saatesse, kuna viimane tahtis ameeriklaste seas oma imidžit pehmendada ning kõige õigem oli minna just Kingi saatesse. Intervjuu ajal rääkis Putin ka näiteks oma tütardest, mis Neeme Raua sõnul on Venemaa ajakirjanduses täielik tabu.

Kingi saadet vaatas igal õhtul 1,5 miljonit ameeriklast ning ta tegi karjääri jooksul 50 000 intervjuud. Neeme Raua sõnul on Eestis sellistele numbritele ligilähedal vist vaid Marko Reikop ise, kes igal õhtul eetris on. Reikop vastaski sellele, et karjääri jooksul on ta teinud kindlasti üle 10 000 intervjuu.

Kingi jaoks oli kaamera punane tuli kui narkootikum, mida ta vajas. Raud meenutas aega, mil Larry King 2010. aastal CNNis lõpetas, kuna reitingud olid madalad, kuid vaid kaks kuud hiljem tapeti Osama Bin Laden. Los Angeleses elades tõusis ta oma elutoas kiiresti püsti ning hakkas justkui auto peale tormama, et stuudios uudis edasi anda, aga siis ei olnud enam kuhugi minna.

Larry Kingi rakendas tööle tagasi üks Mehhiko rikkur, kes andis talle oma uudissaate. Selle saate näitamise õiguses tellis ka Venemaa telekanal, mille järel arvati, et Larry on venelaste palgal. Nii aga ei olnud, mulje oli vaid näiline.

King kuulus rahalises mõttes ülirikaste hulka. Tema oli CNNis esimene, kellele maksti miljoni dollarilist aastapalka, ja seda ajal, kus see oli väga ebatavaline. Tänapäeval saab praegune telekanali staar Anderson Cooper 10-15 miljonit dollarit aastas.

87-aastane telelegend suri koroonaviiruse tagajärjel ning ameeriklastele oli see suur kaotus, sest nende seast lahkus üks armastatumaid teletegelasi.