Peaaegu kolm aastat pärast seda, mil Weinstein Co kuulutas välja pankroti, määras kohtunik esmaspäeval tema endise filmimoguli seksuaalse ärakasutamise ohvritele 17,1 miljoni dollari suuruse valuraha, kirjutab NBC News.

Lisaks sellele määrati 9,7 miljonit dollarit ka Weinstein Company endistele töötajatele, et nemad saaksid aastate jooksul tekkinud kohtukulud kinni maksta. Nende hulka kuuluvad teiste seas ka Harvey vend Bob, James Dolan, Tarak Ben Ammar ja Lance Maerov, kelle kohus vabastas süüdistustest, mille alusel nad aitasid Weinsteini käitumisele kaasa.

Pankroti lahenditega tegelev kohtunik Mary Walrath sõnas Delaware'is toimunud istungil, et ohvritega tehtud kokkulepe aitas neil saada mingitki valuraha. Kui kokkulepet poleks sõlmitud, siis ei oleks nad midagi saanud.

Likvideerimine lõpetas aastate pikkuse kohtulahingu vara üle, mis Weinsteini firmast alles oli jäänud. Filmistuudio lagunes 2017. aastal, kui avalikuks tulid kümned ja kümned süüdistused vägistamiste, seksuaalsete ahistamiste ning muude karmide süüdistuste kohta. Muud võlad, mis Weinsteinil olid ja mis ulatuvad 35,2 miljoni dollarini, tasutakse mitme kindlustusfirma poolt, kelle kliendiks stuudio oli.

17 miljoni dollari suurune fond jagatakse ära enam kui 50 süüdistaja vahel. Kõige karmima rünnaku ohvriks langenule antakse pool miljonit dollarit. Kokkuleppe tegemine pandi ohvrite vahel hääletusele. 39 oli väljamakse poolt ning kaheksa vastu.

Väljamakse vastu olnud ohvrite esindaja Ruby Liu sõnul on rahasumma liiga väike ning kokkuleppe tõttu ei saa tema kliendid enam kohtusse minna Bob Weinsteini ning teiste ahistaja rollis olnud lavastajate vastu.

Weinstein Co'd esindav Paul Zumbro aga ütles, et kokkulepe on parim võimalik ning ilma kriminaalsüüdistustest vabastusteta ei oleks kindlustusfirmad väljamaksega nõus olnud.

Mitmed advokaadid arvasid, et mõistlikum on anda ohvritele meelerahu, kui sundida neid mitme aasta pikkustesse kohtulahingutesse.

Harvey Weinstein mõisteti oma kuritegudes süüdi 2020. aasta veebruaris ja talle määrati 23 aasta pikkune vanglakaristus.