30-aastane staar on viimastel kuudel oma tegevuste pärast mitmeid kordi silma paistnud. The Suni andmetel on ka näha, et tema tegudel on ka otsesed tagajärjed. Nimelt Rita fännid on tüdinenud staari korduvatest reeglite rikkumisest ning nad enam ei jälgi lauljatari sotsiaalmeedia kontosid

Esmalt tekitas lauljanna furoori sellega, kui ta Põhja-Londonis 150 miili kodust, et veeta karmide piirangute ajal Ühendukingriigis aega koos suure sõprade seltskonnaga. Kohalikud taunisid väga taolist käitumist ning selle tõestamiseks nad isegi jälgisid lauljatari drooniga. Orat ja ta sõpru süüdistati eramaale tungimises.

Novembris, mil toimus järgmine suurem sulgemine, on ka tekitanud palju kõmu. Nimelt korraldas naine salajase 30. sünnipäeva koos 30 külalisega ühe Notting Hilli restoranis. Restaronil nimega Casa Cruz seisab eest nüüd oht kaotada õigus äritsemiseks, niisamuti pakkus Rita meeskond peokohale 5000 naela, et pidu pidada.

Casa Cruzi esindaja Gary Grant rääkis, kuidas Rita oli algul plaaninud oma kodus pidu korraldada, kuid sattus paanikasse, kui õues märgati paparatsosid.

Rita esitas tohutu vabanduse pärast seda, kui The Sun paljastas üksikasjad tema Ühendkuningriigi seaduste halvustamisest ja maksis isegi vabatahtlikult 10 000 naela trahvi.