Juba samal päeval tekkisid esimesed naljad ja meemid Bernie Sanders kohta. Küll istus ta Forrest Gumpi kõrval pargipingil või hoopis daamidega "Kullakesed". Meme muutus lausa nii suureks, et Bernie Sanders otsustas sellega midagi head teha. Ta otsustas kujutise panna särkidele ning muule fänninännile, et nende müügist heategevuseks raha teenida, vahendas NBC.

Sõltumatu senaator teatas möödunud kolmapäeval, et viimase viie päevaga on fänninänni müüdud 1,8 miljoni dollari eest. Kogu raha läheb tema koduosariigis Vermontis asuvale heategevusorganisatsioonile.

Senaator pani "esimees Sandersi" nänni müüki neljapäeval, päev pärast Bideni inauguratsiooni. Poole tunniga oli kõik kaup välja müüdud. Uus laar lisati ostmiseks nädalavahetusel ning ka need osteti kiirelt ära.

"Mina ja Jane olime üllatunud loovuse üle, mida inimesed on viimase nädala jooksul näidanud ning meil on hea meel, et me saame minu internterikuulsust ära kasutada abi vajavate Vermonti elanike aitamiseks," ütles Sanders tehtud avalduses.

"Aga isegi see hulk raha ei asenda seda, mida Kongress peaks tegema ning ma teen Washingtonis kõik endast oleneva, et töötavad Vermonti elanikud ja inimesed üle kogu riigi saaksid abi meid tabanud suurimas kriisis pärast ülemaailmset majanduskriisi," lisas ta.

Bernie Sandersi seinamaal Vancouveris Kanadas. Foto: Scanpix

Palju kõneainet tekitanud senaatori käpikud valmistas algkooliõpetaja Jen Ellis, kelle lisatöö ongi taaskasutatud villast kinnaste tegemine. Loomulikult tahtsid paljud endale sarnaseid kuulsaks saanud kindaid, kuid ta pidi aja- ning ressurssipuuduse tõttu paljudele ei ütlema.

Küll aga kudus ta veel kolm paari, annetades kaks Vermonti heategevusorganisatsioonidele. Kolmanda paari pani ta eBaysse müüki, et rahastada oma tütre ülikooli õppemaksu.