Päris kõike ei tasu Facebooki üles laadida

"Inimesed on hakanud postitama kohutavalt oma olmelisi asju, kus ta oli pikas sabas ja vihastas kellegi peale või värsket õuna polnud saadaval poes või keegi oli ühistranspordis maskita ja see ajas ta vihaseks. Või ta ei saa postipakki kätte. Mind kohutavalt selline asi häirib, mis jutt see on! "Meil kõigil on oma olme, me kõik puutume sellega iga päev kokku. Meil kõigil tuleb selliseid asju ette. Sellisest sotsiaalpornost ei pea avalikult rääkima," ütles Reikop.

Reikopile ei meeldi metsas käia

"Kõik armastavad rääkida, et loodus on tore ja metsas jalutamine on tore. See on mõnes mõttes nagu koolikiusamine. Aga kui mul pole metsas tore jalutada? Viimasel ajal on kohustuslik, et sul peab meeldima metsas jalutamine. Aga mulle ei meeldi! Mis ma siis teha saan? Nagu päriselt mulle ei meeldi," tõdes Marko.

Reikop käis viimati 4 või 5 aastat tagasi rabas. "Ma eksisin ära. Väljas oli kottpime – ma tulin omast arust samast kohas metsast välja – lõpuks olin 10 kilomeetrit eemal. Mul ei meeldi seenel käia, mulle ei meeldi marju korjata, mulle ei meeldi see kõik," lisas ta.

Eestlased on harjunud hajaasustusega

Marko ei saa sellest aru. "See hajaasustus ajab mind ka täiesti paanikasse. Ma sõidan mööda Eestit ringi ja mul tuleb täitsa hirm peale. Miks te olete oma maja ehitanud teistest eraldi metsa sisse? Miks ometi te seda teete? Sa ehitad oma maja sellisesse kohta, kus sul ei tule mitte keegi kunagi vastu. Miks sa peaksid seda tahtma? Miks sa endale seda teed?" rääkis Reikop.

"Mariiga õnnest" podcasti saab kuulata SIIT.