Internetis hakkas levima video, kus muusik Morgan Wallen kasutab rassistlike solvanguid. Video jõudis otsaga tema plaadifirma Big Loud Recordsi esindajateni, kes otsustasid teadmata ajaks temaga suhted peatada, vahendas BBC.

Video, mis on filmitud eelmine nädalavahetus tema naabrite poolt, jätab 27-aastane Morgan sõpradega hüvasti, kasutades seejuures ka n-sõna.

Morgan on intsidendi eest vabandanud. "Mul on häbi ja ma vabandan. Ma kasutasin sobimatut ja lubamatut rassilist solvangut ning soovin, et saaksin selle tagasi võtta. Ei ole mingit õigustust kunagi selliseid sõnu kasutada. Tahan siiralt sõna kasutamise eest vabandada. Tahan tulevikus teha paremini," ütles ta.

Wallen, kelle karjäär algas tänu USA versioonile "The Voice", on praegu üks suurimaid kantristaare Ühendriikides. Tema viimane plaat "Dangerous: The Double Album" on kolm nädalat olnud Billboardi kantrimuusika edetabeli tipus. Samal kohal, kuhu on jõudnud ka tema viimased neli singlit.

Vaatamata muusiku edule on muusikatööstuse reaktsioon tema rassilisele solvangule olnud kiire ja konkreetne. Vaid 24 tunni jooksul pärast skandaalse video avaldumist eemaldas iHeartMedia, mille alla kuulub 850 raadiojaama ja nende hulgas 135 kantrimuusikale keskenduvat, enda kollektsioonist kogu tema muusika. Teised võrgustikud Cumulus Media ja Entercom tegid sama.

Aga asi ei piirdunud seal. Peale raadiojaamade loobus Walleni sisust ka Country Music Television ning kantrimuusika akadeemia eemaldas muusiku selle aasta muusikaauhindade võimalike saajate nimekirjast.