Weatherly suri kolmapäeval oma kodus Nashville'i lähedal. Muusikaprodutsent ja laulja hea sõber Charlie Monk sõnas kohalikule väljaandele, et Weatherly suri loomulikku surma.

Weatherly avaldas viis kümnendit kestnud karjääri jooksul ligi tosin stuudioalbumit. Ülikooli ajal oli ta andekas andekas mängujuht Ameerika jalgpallis. Kuid kuuekümnendatel otsustas ta spordi jätta ning keskenduda Los Angeleses muusika tegemisele.

"Midnight Train To Georgia", mille laulis 1973. aastal kuulsaks Gladys Knight & the Pips, võitis Grammy auhinna ning kanti Grammyde kuulsuste halli 1999. aastal. Mitmed teised muusikud, seal hulgas Aretha Franklin, tegid laulust enda versiooni.

Weatherly soolokarjääri suurim hitt oli "I'll Still Love You", aga ta kirjutas veel ka mitmeid teisi Gladys Knighti poolt kuulsaks lauldud lugusid nagu "Neither One of Us Wants to Be the First to Say Goodbye" ja "You're the Best Thing (That Ever Happened to Me)".

Ta musitseeris koos mitme suure nimega nagu Neil Diamond, Kenny Rogers, Garth Brooks ja Kenny Chesney.

Gladys Knight on juba avalikult ka Jim Weatherlyga hüvasti jätnud. "Ma armastasin teda ja jääb igavesti armastama. Talle meeldis elada ja armastada ning kirjutas nendest nii kergelt. Ta suurendas minu armastust kantrimuusika vastu. Kui me olime koos, siis tundus nagu me oleksime kogu aeg seda olnud, me sobisime hästi. Ta hakkas kitarri mängima ja mina ümisema ja see oli nagu maagia," meenutas Gladys.