Briti päritolu Benjamin Rich on oma tuntud juutuubi video poolest, kus ta armastab külastada just endise Nõukogude Liidu maid. Oma vlogikanalil on ta sattunud Eestisse. Kui ta alguses vaatas Tallinnas ringi, siis nüüd võttis ta ette rongiteekonna Jõhvi, et seal edasi Sillamäele minna.

Viimasesse sihtkohta sai ta tänu lahkele meesterahvale, kes ta sinna oma autoga viis. Teel tuli jutuks kui raske on Sillamäel tööd leida ja kui palju on seal mahajäetud hooneid ning ärisid.

Selle järel läks puhalt vene keelt rääkiv Benjamin linna avastama ja tegi kohalikega juttu, kes talle linna ajalugu tutvustasid. Kuna nõukogude temaatika on Beni huviala, siis oli ta juba enne teinud palju uurimistööd ajaloo kohta.

"Nõukogude ajal oli tegu salajase linnaga. Kui tol ajal ei olnud võimalik linnast lahkuda, siis pärast iseseisvumist ei ole võimalik sinna jääda, sest koolid, vabrikud ja paljud ärid on uksed sulgenud," võttis Benjamin elu linnas kokku.

Tal oli plaan jääda Sillamäele ööseks, aga linna ainukese hotelli juurde jõudes ootas teda ees üllatus - see oli suletud. Ben ei lasknud sellel end heidutada, ta ostis pileti Narva, et seal Ida-Eestit edasi avastada.