14. veebruaril kell 18.00 õhtul saab otseülekandes kaasa elada Liepājas asuvas Lielais Dzintarsi kontserdimajas toimuvale romantilise džässmuusika kontserdile, kus Kristaps Vanadziņši trio mängib lugusid oma peagi ilmuvalt albumilt "Armastuse aed on kinni kasvanud".

Kristaps Vanadziņš on üks Läti säravamaid nüüdisaegseid džässpianiste, kes on toonud muusikamaastikule taas džässtrio koosseisud. Vanadziņši džässansamblite repertuaaris sulanduvad alati mitu žanrit ning kompositsioonides võib kuulda ebatavalisi harmoonilisi lahendusi ja loomingulist uudsust.

Trio uus kava räägib elu suurtest ja maagilistest sündmustest: armastusest, universumi seadustest ja Jumala armastusest üle kõige. Need on Kristaps Vanadziņši originaalpalad, mis on loodud mitme aasta jooksul. Uue kontserdikava vinüülplaat “The Love Garden has Overgrown” ilmub 2021. aasta kevadel.

“Elurõõm on energia, mida saad ise luua. Leian, et muusika peaks inimest kaasa haarama, rõõmustama. See on minu lähenemine kunstile – luua rõõmu!“ räägib oma muusika kohta pianist ja helilooja Kristaps Vanadziņš.

Kristaps Vanadziņši trios mängivad ühed Läti nüüdisdžässi eredamad esindajad – helilooja ja pianist Kristaps Vanadziņš, löökpillimängija Rūdolfs Dankfelds ja kontrabassist Jānis Rubiks. Muusikute filosoofia nurgakivid on kokkumäng, kompositsioon ja loomine, mis loob aluse ansambli individuaalsusele ja ühisele ideele. Trio eristub selge ja nüansirohke heliga, kus traditsioonilised kokkumänguvõtted vahelduvad uute tuultega.

Otseülekande pileti hind ühele majapidamisele on 3 eurot eelmüügist või 5 eurot ürituse päeval. Pileti ostmisel saab ostja otseülekande koodi, mida saab kasutada kontserdi vaatamiseks. Otseülekannet saab vaadata siit, klõpsates kontserdi nimel. Kontsert on ilma vaheajata ja kestab umbes 1 tund ja 15 minutit. Lisainfo siit!