Charisma Carpenter sõnas, et Whedon kasutas oma võimu ära ja lõi näitlejate jaoks mürgise töökeskkonna. Sarjas kaasa löönud Amber Benson ja Michelle Trachtenberg toetavad Carpenteri sõnavõttu. Sarja täht Sarah Michelle Gellar sõnas, et on uhke, et näitlejad viimaks sel teemal sõna võtsid, kirjutas BBC.

Whedon, kes oli sarja stsenarist ja režissöör, pole süüdistusi kommenteerinud.

Sari, mis jooksis ajavahemikul 1997-2003, oli väga populaarne ning sellest sai hiljem ka kultusklassika.

Carpenter, kes mängis "Vampiiritapja Buffys" Cordelia Chase'i, postitas kolmapäeval sotsiaalmeediasse sõnumi, öeldes, et Whedon kuritarvitas mitmel korral oma võimu. Näitlejanna sõnul näitas sarja looja mitmel korral üles julmust, ähvardas teda mitmel korral vallandada, rasedaks jäädes kutsus teda paksuks ja pärast lapse sünnitamist vallandas ta sarjast.

Need olid vaid ühed vähesed intsidendid, mis tekitasid Carpenteril kroonilise füüsilise valu, mille all ta kannatab siiamaani.

Benson, kes mängis sarjas Tara Maclayd, jagas kolleegi postitust ja lisas: "Buffys oli mürgine töökeskkond ja see algab tipust." Ta lisas, et Carpenter räägib täieliku tõtt ja toetab teda 100 protsenti. "Tol ajal tehti palju kahju ja me töötame seda üle 20 aasta hiljem ikka veel läbi," ütles Benson.

Trachtenberg võttis sõna Instagramis, süüdistades Whedonit väga ebasobivas käitumises. Trachtenberg jagas Gellari tehtud postitust, kus viimane distantseeris enda Whedonist, kuid teda ennast millestki ei süüdistanud.

"Kuigi mul on hea meel, et mind seostatakse Buffy Summersiga, ei taha ma enam mitte iial, et mind seostatakse Joss Whedoniga. Ma keskendun oma pere kasvatamisele ja pandeemia üleelamisele, seega ma ei tee praegusel ajal ühtegi muud avaldust. Aga ma toetan kõiki ahistamises ellujäänuid ja olen nende üle uhke, et nad sellest viimaks räägivad," kirjutas Gellar.

Joss Whedoni esimene katse Buffy luua oli 1992. aastal, kui ta tegi filmi, mille peaosas oli Kristy Swanson. Pärast sarja loomist, mille peaosas oli Gellar, on Whedon töötanud sarjade "Firefly" ja "Agents of S.H.I.E.L.D." ning filmide "The Avengers" ja "Justice League" juures.

Carpenter tegi enda sõnul oma avalduse pärast seda, kui "Justice League" näitleja Ray Fisher süüdistas Whedonit ahistavas, ebaprofessionaalses ning lubamatus käitumises. Seda pärast seda, kui Ray Fisheri mängitav Küborg kirjutati välja sarjast "Flash".