Vastavalt muusiku Facebooki lehe postitusele, suri muusik haruldase vähivormi tõttu, mis avastati kahjuks liiga hilja. Oma pikaaegse karjääri jooksul võitis Corea 23 Grammy-auhinda ja oli Grammyde ajaloos neljandal kohal kui kõige enim nomineeritud artist.

"Kogu oma elu ja karjääri vältel nautis Chick vabadust ja lõbu, et luua midagi uut ja olla mänguline," on kirjas postituses. "Ta oli armastatud abikaasa, isa ja vanaisa ning nii mõnelegi suurepärane mentor ja sõber. Oma töö ja aastakümnete jooksul, mille ta veetis maailmas ringi käies, puudutas ja inspireeris ta miljoneid inimesi."

Corea oli mitmetahuline muusik, kes töötas helilooja, klahvpillimängija, bändijuhi ja aeg-ajalt löökpillimängijana. Ta oli 60ndate lõpus osa Miles Davise bändist ja esines olulistel Davise albumitel nagu "In a Silent Way", "Bitches Brew", "A Tribute to Jack Johnson" ja "On the Corner".

Pärast koostööd Davisega lõi ta oma bändi Return to Forever, katsetades erinevaid žanre ja stiile. "Sünergia toimus selle vahel, mida me lõime ja kuidas publik seda avastas," rääkis Corea oma muusikast.

Ta moodustas ka oma avangardrühma Circle. Muuhulgas töötas ta paljude teiste projektide kallal, sealhulgas duodega Herbie Hancocki ja vibrafonisti Gary Burtoniga. Ta salvestas ja esitas klassikalist muusikat, standardeid, soolo-originaale, ladina jazzi. Eelmisel aastal andis Corea välja duubelplaadi Plays.