52-aastane Ashley Judd avaldas Instagram Live ajal intervjuud andes, et viibib Kongo haiglas intensiivraviosakonnas, kuna murdis jalaluu, vahendas Fox News.

"Ma olen imeilusas Lõuna-Aafrika Vabariigis intensiivraviosakonnas, kuhu mind toodi Kongost, riik, mida ma armastan, kuid mis ei ole suuteline tegelema suurte dramaatiliste vigastustega, mis mul oli," ütles ta.

Judd kirjeldas: "Minu ja kongolase vahe on katastroofikindlustus, mis võimaldas mul vaid 55 tundi pärast õnnetust jõuda operatsioonile Lõuna-Aafrikas."

Näitlejanna kirjeldas ka traagilist olukorda kongolaste seas, kellel pole pärast jala neljast kohast murdmist ning närvikahjustust juurdepääsu valuvaigistitele.

Judd murdis jala, kui otsustas ühel õhtul jalutama minna ja komistas siis maha kukkunud puu otsa. Sellele järgnesid valulikud 55 tundi, mis algas lebades viis tundi vihmametsa pinnasel. Õnneks oli kolleeg temaga koos.

Ta meenutas, kuidas ta oleks valust peaaegu šokki langenud ja oli teadvuse kaotusele lähedal seni, kuni keegi tuli, ta jala fikseeris ning siis Lõuna-Aafrika poole teele mindi.

Teekonna alguses kandsid kongolastest kohalikud teda poolteist tundi võrkkiiges palja jalu üle kiviste mägede. Sellele järgnes kuuetunnine mootorratta sõit järgmisesse sihtkohta, kus ta veeti öö hütis. Sealt lennutati ta Kinshasasse, kus ta veetis 24 tundi, ja siis juba edasi Lõuna-Aafrikasse.

Ashley Judd väljendas tänulikkust kõikidele, kes teda sellel ajal abistasid. "Tänan ka kõiki heade mõtete, soovide ja palvete eest," lisas ta.