Muusikute lood olid tihti inspireeritud nende ümber olevatest inimestest.

Koit Toome kirjutas loo Ojale ja Vilgatsile, millega nad 20.02 Eesti Laul 2021 osalevad.

"Nad konkreetselt inspireerisid mind. Ma ei olegi aastaid võib-olla rohkem kui kümme aastat pole kellelegi teisele lugu teinud ega mõelnud spetsiaalselt nende peale. Ma tean, mis neile maitseb ja meeldib ning milline muusika neile võiks sobida," sõnas Toome.

Uku Suviste rääkis, et kui ta esimest korda kellelegi loo pühendas, lahenes olukord kurvalt. "Enamus laule, mis ma olen kirjutanud ja mis on inspireeritud just naistest, on sellised, mille puhul need inimesed ei tea, kellest see lugu on. On väga üksikud lood, mis on niimoodi, et see naisterahvas teab, et ma olen selle talle pühendanud ja talle konkreetselt laulnud," ütles Suviste.

"See oli väga väga ammu ja ma ei osanud tol ajal seda kuidagi kirja panna. Ma nägin kõvasti vaeva ühe looga ja laulsin seda kõikidele sõpradele ette. Lõpuks, kui ma tahtsin seda ette laulda, siis tüdrukul oli juba keegi uus," rääkis Uku.

Kasar meenutas ka ühe loo, mis ei läinud plaanipäraselt. "Käisin muusikakoolis ja õppisin seal viiulit. Mulle meeldis jääda peale viiulitunde kauemaks ja istuda ühes väikses klassis, kus oli klaver. Mulle meeldis üks tütarlaps, kes vastas olevas klassis harjutas klaverimängu," rääkis Jarek.
Kasar üritas oma klaverimängu improvisatsiooniga tüdruku ära võluda. "Pärast sain teada, et ta valis hoopis tüübi, kellele meeldisid mootorrattad," meenutas Kasar.