"Ma armastan sind, Jaagu," kirjutab Juku-Kalle alustuseks. "Sain sinuga tuttavaks, kui olin 12 või 13, sa võtsid mind kui võrdset. Elu lõpuni võtsid! Ma olen praegu 46. Sa oled seda teed saatnud, paljude jaoks ilmselt. Ehkki sinu helgust ja helki ei ole ei minus ega kelleski. Mõnikord võibolla on, kui sa alati meelde tuled, võibolla on see helgus õpitav, ma ei tea," lausub Raid.

"Ma arvan, et sina olid seda kusagilt õppinud. See oli ilmselt kool, kuhu enamusi vastu ei võeta. Jaagu! Kui kõik teised inimesed ärkasid hommikuti üles, tegid silmad lahti, panid riidesse ja läksid omi asju ajama, siis sina ärkasid samuti hommikuti üles, panid silmad kinni, istusid jalgratta selga ja läksid samuti asju ajama. Samas on huvitav, et need olid meie kõigi asjad. Aitäh, õpetaja, vend ja hoidja!" ütleb ta.

"Aitäh, Jaak Johanson. (Pilt ühest õhtust Kloostri Aidas, kui me tegime kahekeiste muusikaetteasteid)," mainib Juku-Kalle lõpetuseks.

Jaak Johansoni surmast teatas Johansonide perebänd sotsiaalmeedias.

Muusik Jaak Johanson postitas 2019. aastal sotsiaalmeediasse kurva uudise, milles paljastas, et on haigestunud vähktõppe — Johanson avastas, et põeb ägedat leukeemiat.

Jaak lõpetas Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri 1982. aastal. Oli 1987 üks Eesti-Iiri sõpruspäevade eestvedajatest. Ta moodustas koos vendade Antsu ja Mardiga ning õe Kärdiga ansambli Johansonid. Ansambel andis välja albumid "Põhja vahemäng" (1993), "Päevakera" (2000) ja "Külm" (2012). Ta oli abielus pärimusmuusiku Krista Citra Joonasega. 2010. aastal sai ta presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Enamvähem aasta tagasi, vahetult enne su 60-ndat sünnipäeva, avastati sul verevähk. Ja sa kirjutasid oma sotsiaalmeedia kontol sulle omasel poeetilisel moel, et äge leukeemia kutsus sind tantsule. Miks sa pidasid vajalikuks seda infot maailmaga jagada?

"Nii oli. Ma mõtlen nii, et kui inimene on juba valinud sellise tee - ma ei tea, kas inimene valib kutsumuse või kutsumus valib inimese -, aga kui sa oled selles mängus n-ö avaliku elu tegelane, siis pole mõtet peitu pugeda nende asjadega, mis sinuga elus toimuvad. Ja sa ei jõua ega ka pea kõikidel tänavanurkadel sõpradele ja tuttavatele seletama, mis sinuga on," rääkis Johanson oma viimases intervjuus.