"Kas me saaks kuidagi kokku leppida aktsiooni, et see nädal näiteks pöörame kaaskodanike tähelepanu sellele, et maski tuleb kanda avalikes kohtades siseruumides? Ma näen neid antimaskereid igal pool koguaeg kuigi ukse peal on silt, et tuleb kanda," sõnas ta sotsiaalmeedias.

Praeguses olukorras ei imesta Stig, miks põhjanaabrid meid enda juurde ei lase. "Soome peabki keelama meiesuguseid enda riiki sisenemast. Täiesti loogiline ju," lisas ta.

27. jaanuaril karmistas Soome valitsus koroonaviirusega seoseid piiranguid eestlaste suhtes. Kui Soomes töötavad eestlastest ehitajad või meie koroonaskeptikud võisid olla piirangute kehtestamise vastu, siis soomlased ise on otsusega rahul.

Maaleht kirjutas, et Soome otsustas piirid koroonaviiruse leviku tõkestamiseks sulgeda peaaegu kõigile kuni veebruarikuu lõpuni. YLE uudiste Facebooki kommentaarium on täis soomlaste kiidusõnu oma valitsusele.

“Mu mees töötab ehituses ja ehitusplatsid on täis eestlasi, venelasi, poolakaid, ukrainlasi… kõige hullemad viirusepesad! Ma ei taha, et me nende tõttu haigeks jääksime. Hea, et see lõpuks karmi käega lahendati,” avaldab YLE uudise all arvamust naisterahvas.

Paljud kommenteerijad on sama meelt, et piirid oleks võinud juba ammu sulgeda ja seada kasvõi sõdurid piirile seisma. “See pole õige, et üle piiri tuuakse koroona sisse ja meie ettevõtted peavad seetõttu kannatama,” kirjutas teine.