"Õnne 13" episoodis sai näha, kuidas Morna väikelinna elanikud Laine ja Alma lähevad kohalikku perearstikeskusesse vaktsiinisüsti saama. Süsti manustab neile iseennast mänginud ja ka päris elus mõlemad süstid saanud Dr Karmen Joller.

Kuna vaktsiinisüstimine, mis on tekitanud Eesti ühiskonnas palju kõneainet, tundus ehk olevat liiga otsene reklaam sotsiaalministeeriumile ja nende tegevusele, siis uuris Kroonika Karmen Jollerilt, kuidas tema asjaga seotuks sai.

"Ettepaneku tegi mulle stsenarist Andra Teede. Ma ei olnud osalemisega kohe nõus, võtsin mõtlemisaega. Kuna pidin mängima iseennast, siis ei tundunud see väga suur väljakutse ja võtsin pakkumise vastu," sõnas ta.

Jolleri jaoks on saate tegijatele langenud kriitika üllatav. "On naljakas, et sarja tegijaid süüdistatakse vaktsineerimise promomises, justkui see omeks mingi kuritegu. Vaktsineerimist tulebki inimestele selgitada. Kui kasvõi üks inimene tänu Alma ja Laine eeskujule vaktsineerida otsustab, on sari tõenäoliselt päästnud elu, võib-olla lausa elud," leiab arst.

Oma elukutse tõttu oli Karmen Jollerile oluline, et kõik see, mis ekraanilt vastu vaatab, on ka reaalne. "Minu jaoks oli oluline, et vaktsineerimine näeks seriaalis välja võimalikult palju selline, nagu päriselus - on ennegi juhtunud, et üks või teine telesaade või seriaal tekitab patsientides ebaõigeid arusaamu, mis jõuavad lõpuks perearsti kabinetti ja tekitavad palju segadust. Seepärast arutasime stsenaristi ja režissööriga enne ka läbi, mida keegi ütleb ja teeb. Mul on hea meel, et "Õnne 13" peegeldab ka ses osas igapäevaelu ja näitab seda, mis perearstikeskustes toimub. COVID-19 ja vaktsineerimise teema kütab praegu kirgi kogu Eesti ühiskonnas, tegelikult kogu maailmas," ütles Joller.

Perearstil on ka mõtted, kuhu suunas võiks sari edaspidi tüürima hakata. "Ühe õige väikelinna juurde kuulub ka perearst ja mul poleks midagi selle vastu, kui dr Mägi oma haigusest terveks saaks ja hakkaks Morna linnas ilusti tööle, nagu üks perearst töötama peaks. Perearstikeskus on ju juba olemas. Aga seda loomulikult otsustab sarja meeskond," sõnas Karmen Joller.