Kataluunia politsei sisenes Lleida ülikooli ning vahistas ta vaid päev pärast seda, kui ta sinna koos oma tõetajatega jõudis. Haselit ootab nüüd üheksakuune vanglakaristus, kuna promos Twitteri säutsudes ja muusikasõnades terrorismi, laimas kuningakrooni ja riiklike institutsioone ning ründas politseid, kirjutas BBC.

Ta pidi end juba eelmisel nädalal võimudele kätte andma, aga keeldus seda tegemast.

Politseil kulus kaks tundi, et Hasel oma varjupaigast kätte saada. Kui ta oli arreteeritud ja minema viidud, karjus ta: "Nad ei vaigista meid iial. Surm fašistiriigile."

Räppar viidi lähedal asuvasse Poneti vanglasse, kus ta hakkab oma vanglakaristust kandma.

Hasel kaitses tol päeval suur toetajaskond. Kümned toetajad aitasid räpparil end ülikooli barrikeerida ning loopisid politseid tulekustutitega.

Haseli vahistamine ei ole paljudele meeltmööda. Enam kui 200 artisti, kelle hulgas on ka režissöör Pedro Almodóvar ja Hollywoodi täht Javier Bardem, kirjutasid alla petitsioonile, millega nad ei olnud päri, et Hasel tuleks arreteerida. Seda arvas ka kohus, kes alles eile pööras varasema vahistamisnõude ümber.

Amnesty International säutsus, et Haseli vahistamine on kohutav uudis sõnavabadusele Hispaanias.

Räppar ise on varasemalt öelnud, et kui ta peakski vahistatama, siis ta teeb seda pea püsti. "Me ei tohi lasta neil dikteerida seda, mida me ütleme, tunneme ja teeme," sõnas ta.