"Kaaperdamine on see, mida fašistlikud riigijuhid teevad," ütleb kultuuriuurija Nika Kalantar. "Elu uljas EKRE mullis" on dokumentaal sellest, kuidas konservatiivsed sõnumid ei levi enam ammu vaid plakatitel - need mängivad meie alateadvusega.

"Rukkilill on kaaperdatud," lisab Kalantar ja tõdeb, et kui EKRE üritab öelda, kuidas nad teevad seda kõike maa ja rahva jaoks, maalides enesest tõeliselt patriootliku pildi, siis paraku nii lihtne see pole.

Ühelt poolt on imetlusväärne, kui võimsa meediaimpeeriumi on EKRE suutnud püsti panna; teisalt on see ka hirmutav. Ühiskond on lõhestunud ja oma seisukohtade kaitsmisel minnakse vägivallani välja - esineb nii ähvardamist, mõnitamist kui ka küberkiusu.

"Kui te küsite, kuidas sellel kõigel on seos "Laseriga", mille juhtmõtteks on olla teejuhiks parema maailma poole, siis ma pean aus olema - ka meie endi jaoks kerkis küsimus, miks me sellest praegu räägime," sõnab saatejuht Marii Karell ning lisab: "Tegelikult on asi väga lihtne: parem maailm tähendab võrdseid õigusi kõigile. Alustades elementaarsest naiste ja meeste võrdõiguslikkusest."

"Laseri" erisaade "Elu uljas EKRE mullis" on TV3s täna kell 20.30.