"Jeeber, inimesed, kas te mõtlete kaasa, mis üldse toimub maailmas? Nimetagem vaid üks ja ainus lähisuhtes olev isik, kes koroonasurma on surnud? Mina saan nimetada ühe aasta jooksul vähemalt kolme noor naist ja meest, kes on vähki surnud- see on pandeemia!" avaldas Loigo Facebookis.

Sellele järel küsis ta mitu retoorilist küsimust, üks nendest puudutas ka lauljate ja näitlejate heaolu. "Kas te ka teate seda, et enamus vabakutselisi näitlejaid ja lauljaid, noori mehi ja naisi sureb lihtsalt nälga? Kas te teate kui paljud neist on kaotanud tänaseks oma kodud?
On teil õrna aimdust kui hulluks on elu pööranud noorte loomeinimeste ringkonnas?" soovis Loigo teada.

Selle puhul tahtis Kroonika teada, kas tõesti enamus vabakutselisi on nälga surnud või on selle ääres. Nälga suremise statistika viimase aasta jooksul hüppeliselt tõusnud pole ning oma tervise pärast ei muretse ka laulja Synne Valtri.

Synne tänab Loigot muretsemast. "Olen elus, söönud ja täie tervise juures. Näljast suurem on pigem igatsus lavade järele," teatas laulja Kroonikale.

Kui Loigo ise koroonaviiruse epideemiast suurt lugu ei pea, siis teevad seda teised. Muusik Stig Rästa ei imesta sugugi, miks põhjanaabrid eestlaseid ei taha riiki sisse lasta.

"Kas me saaks kuidagi kokku leppida aktsiooni, et see nädal näiteks pöörame kaaskodanike tähelepanu sellele, et maski tuleb kanda avalikes kohtades siseruumides? Ma näen neid antimaskereid igal pool koguaeg kuigi ukse peal on silt, et tuleb kanda," sõnas ta sotsiaalmeedias.

Praeguses olukorras ei imesta Stig, miks põhjanaabrid meid enda juurde ei lase. "Soome peabki keelama meiesuguseid enda riiki sisenemast. Täiesti loogiline ju," lisas ta.