"Jaak oligi meil nõrgim lüli. Tahtis meid halvale teele viia," sõnas Ade. Kolmandas episoodis tuligi ju välja, et Jaak ainuisikuliselt vähendas saate auhinnafondi tuhande euro võrra, juues kapist pidevalt alkoholi.

Päev algas osaliste jaoks mõnevõrra pettumustvalmistavalt. Hommikusöögi asemel said nad juua teed, mis elektri Tarmole kohe üldse ei meeldinud. Peale selle, et ta pidi puu otsast kirsse noppimas käima, on tema harjunud igal hommikul kohvi jooma. Ja kui teed joobki, siis rohelist, mida aga valikus polnud.

Olukord ei läinud sugugi paremaks, sest saatejuht Erik Orgu teatas, et osalejaid ootab ees paastumine ehk päev ilma toiduta. Saatejuhi sõnul oli see selleks, et distsipliini harjutada, aga Ade vesistest silmadest oli näha, et olukord on kehv.

Orgu palus seda võtta kui mängu ja mitte näljutamist. Tähelepanu terve päeva jooksul püsib mujal, toidule ei mõelda ning kuigi Orgu ise seda kellelgi ei soovita teha, siis aitab see ka kaloreid kaotada.

Siinkohal tekib kindlasti küsimus külmkapisisu kohta. Kui enne on suudetud kiusatusele vastu panna, siis kas nüüd keegi murdub ja läheb sööma?

"Nii ei tohi teha," ütles ta saatejuhile, kes siis kinnitas, et paastumine on vabatahtlik ja keegi vastu tahtmist selles osalema ei pea. "Me pidime nõustuma kõigega, mis on mõistuse piires, aga see ei ole mõistuse piires," ütles märgade silmadega Ade, kes keeldus olemast üks päeva ilma söögita.

"Ma olen ainuke, kellel ei ole suva sellest. Mu ema teeb ka paastupäevasid, aga mul hakkab juba poole päeva pealt paha. Kui te tahate, et ma igale poole oksenda, siis ma seda ka teen," sõnas Ade kaaslastele, kes juba ootasid saate tegijate poolt tehtud väljakutset.

Orgu püüdis Adega olukorrast rääkida, kuid naine keeldus ja lukustas end magamistuppa.

Teele jagas teiste osalejatega oma kogemust ajast, mil ta oli kümme päeva vaid veedieedil. Esimene päev oli mentaalselt kõige raskem, sest inimene on harjunud toidu järele haarama, aga seda ei tohi teha. Iga järgmine päev oli natuke kergem, kuni kümnendal päeval ta lihtsalt enam ei suutnud. Ta hakkas iiveldusest oksendama, aga midagi ei tulnud välja. Teele lõpetas McDonald'sis, kus sõi kananagitsaid.

Pärast jutuajamist Orguga, kes selgitas, et päevast paastu, kui juuakse vaid teed, peaks ehk samamoodi pelgama kui kiirtoitu ja ülesöömist, muutus Ade leplikumaks ja lubas päeva ikkagi kaasa teha.

Paastupäeval külastati energiatalu, mis oli täis igasuguseid ravimitaimesid. Talu peremees Aivar Siim jagas elutarkuseid, mis taimi ning rohelisi peaks tarbima, et paastumine edukas oleks. Talus olles muutus Kati tusasemaks ning tal polnud tuju midagi kaasa teha. Kaasa ei aidanud ka tema tühi kõht, mis täitmist vajas.

Kuid vastupidiselt avas end just Ade, kes leidis endas tõelise looduslapse, ning sukeldus rohelusse. "Väga õigesse kohta toodi. Mulle väga meeldib," ütles ta.

Olukorraga ei olnud rahul ka Tarmo, kes ikka veel ei olnud süüa saanud, ja kõigele lisaks pakuti juua vaid teed, mis talle ei meeldo. Viimaks ta paar tassitäit ikka võttis, aga seda ka pigem vastumeelselt.

Tagasi külalistemajja jõudes ootas osalejaid ees värskelt küpsetatud saiakesed. Kui naistel ei olnud probleemi saiadele ei ütlemisega, siis Tarmo võttis seda tõsiselt. "Enda arust tulid tõsisesse saatesse, aga tegelt tehakse inimeste kulul lihtsalt nalja. Petetud tunne," sõnas ta tusaselt.

Olukord ei läinud paremaks majast väljas, kus grilliti liha. Tarmo muutis see veel pahasemaks, aga Sidni arvates ei ole üks päev ilma söögita nii palju, et pidevalt vinguda.

Osalejatele tuli hingelise poolega appi ka tiibeti meditsiini praktiseeriv ekspert, kelle ülesanne oli parandada paastujate vaimset distsipliini. Katile ei meeldinud kogu see värk mitte üks raas ning oleks eelistanud magada. Kui aga hakati harjutusi tegema, tegi Kati neid toredasti kaasa, kuni avastas, et need ei aita teda üks raas.

"Need olid tobedad harjutused," kommenteeris ta.

Ka Tarmole kogu see ettevõtmine ei meeldinud ning lõpus enam midagi kaasa ei teinud. Orgu sõnas, et siin ei olegi midagi, aga kõigile ei saagi meelejärele olla. Saatejuht loodab vaid, et tulevikus tehtavad aktsioonid meeldivad neile rohkem.

Õhtul oli "söögiks" taaskord tee, millele Tarmo ja Kati viltu vaatasid. Aga majja keegi külmkappide kallale ei läinud ning auhinnafond jäi 4000 euro peale.