"Ilma oma kongolastest vendade ja õdedeta oleksin ma tõenäoliselt sisemisse verejooksu surnud ning kaotanud jala. Ma ärkan hommikul üles tänutundega, olles tänulik kõikidele inimestele, kes abistasid mind 55 tunnise päästeoperatsiooni ajal," kirjutas Ashley Judd Instagrami piltide juurde.

Judd murdis jala, kui otsustas ühel õhtul jalutama minna ja komistas siis maha kukkunud puu otsa. Sellele järgnesid valulikud 55 tundi, mis algasid vihmametsa pinnasel istumise ja jala paika väänamisega.

Ta meenutas, kuidas ta oleks valust peaaegu šokki langenud ja oli teadvuse kaotusele lähedal seni, kuni keegi tuli, ta jala fikseeris ning siis Lõuna-Aafrika poole teele mindi.

Judd lisas natuke veel detaile, mida ta päästeoperatsiooni ajal tundis. Olles jala murdnud aitas teda kohalik mees Dieumerci, kes oma jala toetuseks Juddi neljast kohast murtud vasaku jala alla pani. Viie tunni jooksul ei liigutanud ta end kordagi ning oli valude käes piinlevale näitlejannale toeks.

Viis tundi hiljem saabus kohale Papa Jean, kes hindas Juddi vigastuse tõsidust. Ta ütles näitlejannale, et transpordi ajaks tuleb jalg kuidagi paika panna, aga see saab olema valuline protsess. Judd hammustas puutokki, hoidis kaaslasest kinni ja Papa Jean pani jala asendisse, et Juddi džunglist välja saaks.

Selle järel tõstsid kuus mees naise koha peal tehtud kanderaamile, mis oli puupalgi külge seotud riie, ning raskel pinnasel kulus meestel kolm tundi, et vihmametsast välja saada.

Didier ja Maradona võtsid ta mootorrattale ning sõitsid kuus tundi eemal olevasse külla, kus naine öö hütis veetis. Sealt lennutati ta Kinshasasse, kus ta viibis 24 tundi, ja siis juba edasi Lõuna-Aafrikasse haiglasse.