Viimastel päevadel on positiivsete koroonatestide arv tõusnud märgatavalt, kasvõi täna, 19. veebruaril analüüsiti 952 positiivset koroonatesti ja haiglaravi vajab 508 patsienti. Niisamuti kehtestas valitsus eile, 18. veebruaril karmimad piirangud, mille kohaselt ei tohi siseruumides toimuvatel kogunemistel osaleda mitte rohkem kui 200 inimest ning nõutud on 50-protsendilise täitumuse nõue.

Tomi Rahula ütles hiljuti Sky.ee-le: "Oleme teinud logistika Suurhallis nii, et kokkupuuted kõigil: võistlejatel (ka omavahel), meeskonnal, vaheesinejatel, pressil ja nii edasi, on pea olematud. See tähendab, et meeskond ei puutu kokku artistidega, artistid ei puutu kokku põhimõtteliselt mitte kellegagi."

Sellegipoolest tekib küsimus, miks on Saku Suurhalli suure pindala kasutamise asemel tehtud artistidele nõnda väike green room, kus vajalikku distantsi hoidmist pole nähagi ning maski kantakse valikuliselt?

Kroonikale jagas kommentaare Eesti Laulu meetmete kohta kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe, kes ütles järgmist: "Eesti Laulu meeskond võtab meetmeid tõsiselt ja palub seda teha ka osalejatel. Proovide ajal hoitakse kontaktid minimaalsed ja graafikud ning inimeste liikumised on vastavalt korraldatud. Käidavatesse kohtadesse on paigaldatud desovahendid ning Saku Suurhalli tulles kraaditakse inimesi."

Muuhulgas lisab ta, et kõikidel palutakse kanda maski ning sellekohased meeldetuletused on väljas ka lavatagustes koridorides. "Tunnistame, et telepildis võis näha ilma maskideta inimesi ja kindlasti tegeleme sellega, et neid põhimõtteid ei unustataks. Vaatame üle ka green room'i planeeringu ja korralduse," lisab Helemäe, kes ütleb, et Eesti Laulu osalejad on minikollektiivid, kes harjutavad ja esinevad koos, muus osas on võistlejatel palutud riskide maandamiseks kontakte vähendada. Ligipääs võistlusele on sel aastal väga piiratud just eesmärgiga vähendada juhuslikke kontakte.