Rannap põhjendab, miks teda ei ole hiljem leitud Eesti Laulul osalemast ning ta tunnistab, et ta on lihtsalt oma näppe kõrvetada saanud mitmeid kordi. "Kui tavaliselt hääletas publik, siis tookord võeti ka žüriiarvamus. Ja no selgus ka, et ühel lool oli mu laulutekst korra kõlanud ka mujal. Ma nimetaksin seda omavoliliste reeglite tõlgendamisena," lausub Rannap.

Muuhulgas ei meeldi talle Eesti Laulu nimi: "ERR korraldab ja neil on õigus valida, kes esindab jne. Aga palun nimetage asju õigete nimedega. Tegemist on ju Eesti Eurovisiooni eelvooruga, mis sellel nimel viga on?"

"Eesti Laul peaks olema hoopis teine asi. Minu arust on kurb, kui Eesti Laul on ingliskeelne või seda teevad välismaa lauljad või esitajad. Ma kurvastasin väga, kui ma kuulsin et see Eurovisiooni eelvoor nimetati ümber Eesti Lauluks. Pealkiri ja sisu ei lähe kokku," on Rannap aus.

Peale selle arvab Rannap, et järjest rumalamaks on läinud võistlusel osalemise eeskirjad: "Kui see on laulude ja selle esituse võistlus, siis mina heliloojana näen, et seda tuleks valida muusika järgi - vaadata meloodiat ja natukene ka teksti. Paraku me näeme, et sellel Eurovisioni eelvalikul on pearõhk show'l, välimusel ja liikumisel. Ja ka moodsal saundil - kui aega üle jääb, siis mingisugused noodid peaks ka olema seal, siis liigutatakse kahte-kolme nooti edasi tagasi," ei mõista ta, lisades, et see muusika, mida esitatakse pole aastaid enam oluline.

"Ma ei ole viis aastat enam jälginud seda Eesti Eurovisioni eelvooru. Ma ei kannata neid vahetekste, nalju ja küsimusi seal. Ma ei saa üldse aru, miks peab olema see maksumaksja raha eest avalik-õiguslikus televisoonis nii glamuurne ja kallis olema? Lihtsalt lauldakse ära need lood, milleks sellist tsirkust teha? Igatpidi on ülepingutatud see. Maksumaksja raha eest töötav ringhääling ei peaks üldse võistlema vaatajate ja klikkide või niisuguste asjade eest, vaid peaks tegema ikkagi sisukat ja rahvuslikku asja," on Rannap kriitiline.