Võiks öelda, et esimesed kaks päeva olin ma õnnelik, et nüüd saab lõpuks puhata – olin väga väsinud, sest just oli olnud füüsiliselt ja psüühiliselt väga koormav prooviperiood Vene teatris, kus proovid kestsid iga päev hommikust õhtuni – tegin sporti ja vaatasin filme. Kahe päeva möödudes tekkis aga ahastus, et mis ma nüüd teen,“ meenutab lauljatar Elina Nechayeva mullust märtsikuud, kui koroona esimene laine tõi Eestis kaasa eriolukorra kehtestamise.

"Natuke kadunud tunne oli, puudus kindel teadmine, mida tulevik toob." Elina naerab, et tal on justkui pidevalt propeller tagumikus, mis ei lase tal ühe koha peal istuda.

Kuigi Elina on mulluse raske aasta selja taha jätnud ja sellele enam ei mõtle, tunnistab ta, et oli mõnus aeg, sest sai lähedastega aega veeta ning isegi jalgsi läbi Eesti matkatud – ilma koroonata poleks viimaseks ealeski aega olnud.

Novembri keskel rääkis Elina saates "Hommik Anuga" keerulisest koostööst Vene teatri lavastaja Alla Sigalovaga, kellega tehti muusikali "Minu veetlev leedi".

Nechayeva sõnul puutus ta kokku huvitava mentaliteedi ja töösuhtumisega ning õppis ära väga palju uusi vene roppusi, vahendab Menu.

"Kõigi tema väga järskude märkuste peale ma reageerisin väga ilusti, et "hea küll, ma teen uuesti", "ma teen teisiti", "ma sain aru" või "kas te võiksite korrata, ma ei saanud päris hästi aru, et ei oska kõiki neid roppsõnu, mis te väljendate"."

See ajas teda Nechayeva sõnul nii edast välja, et tal lõpuks paari nädala pärast ütles, et "ma ei suuda, ma üritan sind mitu nädalat endast välja ajada, aga sina oled nagu kuradi intelligent, reageerid kõigele rahulikult". "See oli väga keeruline. Ma läksin igasse proovi nii, et oksemaik oli suus ja käed värisesid."

Olukord lavastaja ja Nechayeva vahel jõudis isegi sinna, et Sigalova teeskles intervjuus saatele "Kofe+", et ei tea, kes Nechayeva on, misjärel Nechayeva teeskles ühes intervjuus samamoodi, et ei tea, kes Sigalova on. "Võib-olla ma allusin provokatsioonile, aga tol hetkel ma ei suutnud lihtsalt vastu panna."