Michelini tärniga kokk käis hiljuti treeningjooksul kukkumise tagajärjel põlveoperatsioonil ning tal diagnoositi artriit. Olenemata ebameeldivast probleemist on ta ise entuasiastlik ning usub, et ei pea oma sporditegevusi lõpetama.

"K***** mina," ütleb ta. "Olen viimased kaks nädalat karkudega olnud, sest mul oli meniski operatsioon. Jooksin Richmondi pargis mäest üles ning järsku oli hullult valus. Ja kui läksin lõpuks arsti juurde röntgenpilti tegema, ütles ta, et mu põlvel on artriit."

"Ma ei olnud varem seda sõna kuulnudki enda kohta. Ta ütles mulle, et ma peaksin hoogu maha võtma. See oli justkui juhtum, kus ma kujutasin, et järgmise 30 aasta jooksul saan ma joosta kõigest 1,5 miljonit sammu... omas tempos."

"Ta näitas mulle pilte ja sa lihtsalt ei taha kuulda, et sul on põlves mingi artriit. Ütlesin siiski oma emale ja ta käskis mul enam mitte nii rumal olla ja lihtsalt sellega hakkama saada," ütleb ta.

"Olen töönarkomaan ja treenimine on justkui pääsetee. Kui kogu maailma tabas kinnipanek, ei tahtnud ma kodus istuda ja kaalus juurde võtta ja lihtsalt vegeteerida. Vihastasin valitsuse ja hiinlaste peale. Ma pean olema ka ettevaatlik, sest mu isa suri 53-aastaselt infarkti tõttu ja kui ma vaatan oma lapsi, siis tean, et ma ei saa neid jätta üksi. Ma kardan, et ma pean enda tempot aeglustama"