"Mul on au saada niivõrd suurt tunnustust meie presidendilt. Ma pole mitte kunagi teadlikult tegelenud lõimumisega. See lihtsalt käis minuga kaasas. Ma lihtsalt tahtsin muusikat teha. Muusika on see, mis on loonud meie ühise keele. Muusika-muudab, ühendab ja paneb meid üksteist mõistma," ütles Pavel ja lisas, et ta peab nüüd oma teenetemärgi jaoks eraldi koha tekitama.

Muusiku panust tõstis esile ka Delfi vabariigi aastapäeva traditsiooniline projekt, milleks on tänavu "103 Eesti heategijat". Lisaks portreteeris Delfi TV Pavelit 2020. aastal vabariigi aastapäeva raames eriprojektis "Esimese põlvkonna eestlased":

Isa, laulja, räppar, DJ ja hobinäitleja ehk multitalendist muusiku Pavel Botšarovi minevik on kirju. Haapsalus sündinud ning 12-aastaselt pealinna Tallinnasse kolinud Paveli muusikukarjääri algus ulatub 20 aasta taha. Osadele muusikasõpradele on ta tuntud hoopis kui DJ Pavel Pi või bändide Gorõ Lana ja Catapulta liige. Teised teavad teda alates 2016. aastast kui veidi skandaalse koosluse 5Miinust "Venelast". Kõige meeldejäävamalt tunnevad Eesti popmuusikat kuulavad inimesed gameboy tetrist kindlasti aga loost "für Oksana", mille ta koos Nubluga kuulsaks laulis.

2020. aasta detsembris alustas Pavel soolokarjääriga ning sõlmis plaadilepingu ettevõttega Warner Music Baltics.