Noore naise süüdistused jõudsid politseini juba 2018. aasta suvel, kui väidetav rünnak ka aset leidis, kuid 2019. aasta alguses lõpetati uurimine asitõendite puudumise tõttu. Eelmisel aastal hakati süüdistusi uuesti uurima ning detsembris esitati Depardieule kriminaalsüüdistus.

Hetkel vabaduses viibiva näitleja advokaat Herve Temime ütles, et Depardieu eitab kõiki süüdistusi. Allikate väitel on näitleja ohvri perekonna tuttav ning rünnak toimus hetkel, kui Depardieu oli koos noore naisega harjutamas stseeni mehe Pariisis asuvas kodus.

Naise advokaat Elodie Tuaillon-Hibon loodab, et vaatamata meedia kõrgendatud tähelepanule, jääb tema kliendi isik anonüümseks ning seda ei avalikustata.

69-aastane Depardieu on üks Prantsusmaa hinnatumaid näitlejaid, kes on töötanud mitmete mainekate režissööridega, mees on võitnud parima meesnäitleja preemia Cannes’i filmifestivalil ja nomineeritud Oscarile.

Vladimir Putin andis näitlejale 2013. aastal Venemaa kodakondsuse, Depardieu oli varasemalt kritiseerinud Prantsusmaa kõrgeid makse ning välismaale kolinud.