"Riiklikud teenetemärgid antakse Vabariigi Presidendi otsusega ning selles otsuses on ka märgitud valdkond või panus, mille eest inimest tunnustatakse. Marju Marynel Kuudi nime taga seisab ses otsuses „laulja“," lausub Vabariigi Presideni Kantselei avalike suhete juht Taavi Linnamäe, kes tõdeb, et kõikide laureaatide puhul on kindlasti esiletõstmist palju rohkem kui otsuses kirjas ning tublisid ja tunnustamist väärivaid inimesi on kordades rohkem, kui neid teenetemärkidega igal aastal esile tõstetakse.

"Igal aastal on pärast otsuse allkirjastamist toimunud ka pidulik sündmus, kus teenetemärgid kavaleridele üle antakse ja ka sel aastal loodame viiruse taandudes selle väärika ürituse korraldada. Kui keegi ei saa või ei taha mingil põhjusel tulla teenetemärki vastu võtma, jääb see teenetemärk inimest ootama Vabariigi Presidendi Kantseleisse," ütleb Linnamäe.

Üle poole sajandi lavalaudadel käinud Kuuti pahandas tõsiselt teenetemärgi andmiseks toodud põhjendus, kus seisis: "Marju Marynel Kuut – laulja. Osalenud mängufilmides "Varastati Vana Toomas" ja Vanemuise teatris rokkooperis "Imelugu" ning laulnud 1970ndale menubändides MERL ja MIR."

"Kui kõrgetasemeline presidendi kantselei väljastab sellist tühist informatsiooni inimestest (vähemasti minust), siis on näha, et nad ei tunnegi neid ega nende tegevusi ja neid ei huvita ka, kuidas selline esitlus mõjub! Arvavad, et ollakse puhtalt tunnustamisest juba rõõmust lõhkemas..." seisab Kuudi kirjutatud kirjas. "Just sellisena ei soovi ma inimestele meelde jääda!"