Selleks on nad palganud mitmed suunamudijad, kelle ülesandeks on sotsiaalmeedias levitada narratiivi, mis sobib linnale, vahendab TMZ.

Linnavalitsus tegi teadaande sel nädalal, öeldes, et tegu on omaalgatusliku initsatiiviga märtsis toimuva vandekohtu valimise ning avaargumentide eel.

Eesmärgiks on jagada informatsiooni vaesematele kogukondadele, kes ehk istungit ei jälgi või kellel pole juurdepääsu traditsioonilisele meediale.

Linnavalitsus selgitas olukorda osaliselt järgmiselt: "Eesmärgiks on suurendada juurdepääsu informatsiooni kogukondadele, mis ei jälgi peavoolumeediat, linnavalitsuse kommunikatsioonikanaleid või kes ei tarbi informatsiooni inglise keeles."

Kõlab kenasti, aga ridade vahelt lugedes tundub, et see initsatiiv on linna võte meedia ja avalikkusega manipuleerida, sest suunamudijad ei saa vabalt sisu postitada.

Fakt on see, et need kuus suunamudijat, kelle linn palkab, saavad 2000 dollarit palka, ja on seega ajutiselt linna palgal. Mitte ainult seda, linnavalitsus tegi selgeks, et sõnumid on "linna poolt heaks kiidetud", mis pani nii mõnegi inimese ettevõtmises kahtlema. Paljud juba eeldavad, et sisu on linna kaitsev ja toetav.

Nagu paljudel eelmisest aastast meeles, siis eelmisel aastal vahistamise käigus surnud George Floydi surma järel tekkisid kõigepealt rahumeelsed protestid võitlemaks politseivägivalla vastu. Aga kui meediasse lekkis video Floydi viimastest hetkedest, kus ta palus, et politsei ta lahti laseks, sest ta ei saa hingata, siis muutusid protestid vägivaldseks ning kandusid üle riigi. Minneapolis tahab eesootava istungi ajal nende sündmuste kordumist vältida.

Praegu pole teada, ked linn palgata tahab, aga 2000 dollari suuruse tasu eest vaevalt see keegi suurtest suunamudijatest on. Huvitav on ka vaadata, kuidas sündmused edasi arenema hakkavad, eriti veel, kuna linn on oma tegevuse eest saanud kriitikat.