99-aastane Edinburghi hertsog sattus 17. veebruaril pärast halba enesetunnet Londoni Edward VII haiglasse. Palee kinnitas hiljem, et teda raviti infektsiooni vastu.

Philip veetis seal 14 päeva ja 13 ööd, kuid nüüd toimetati ta Londonis asuvasse St. Bartholomewi haiglasse, kus arstid jätkavad tema nakkuse ravimist, südameuuringuid ja jälgimist.

"Väidetavalt on hertsogiga kõik hästi ning tema tervis allub kenasti ravile, kuid eeldatavasti jääb ta haiglasse vähemalt nädala lõpuni," seisab kuningliku kommunikatsioonibüroo avalduses.

Prints Philipi noorim poeg prints Edward ütles hiljuti Briti väljaandele Sky News, et tema isal läheb jätkuvalt palju paremini ning ta ootab juba koju naasmist.

"Meil oleme saanud hiilgavaid ja armsaid sõnumeid paljudelt inimestelt. Me hindame seda väga ja nii ka tema. Olen need talle isiklikult edasi andnud," ütles Edward.

Philipi lapselaps prints William ütles varem, et tema vanaisal on kõik hästi ning haiglatöötajad hoiavad tal kenasti silma peal.

Juunis 100-aastaseks saav prints Philip astus 2018. aastal avalikkuse tähelepanu eest tagasi ning on viimastel aastatel mitmeid kordi sattunud haiglasse. 2019. aasta detsembris viibis ta haiglaravil juba olemasoleva haiguse tõttu. Samal aastal pidi ta loovutama ka oma juhiloa, kui ta sattus autoavariisse.

Kuninganna ja prints Philip said mõlemad esimese doosi koroonavaktsiini 2021. aasta jaanuaris.