Kadi Toom rääkis Marii Karelli taskuhäälingus, kuidas ta pidi koroonaviiruse tõttu järk-järgult loobuma muusiku, õpetaja ning joogatreeneri ametist. Kõige selle juures halvenes ka tema tervis, kui järgis pikalt toortoitumist.

"Ma olen hästi mõjutatav inimene. Kui ma ei ole iseendaga heas kontaktis, siis olen üliempaatiline. Toortoitumine oli protsess, aga minule see hästi ei sobinud. Ma kuulan hästi palju oma keha ning keha ütles, et tahan kogu aeg keedetud ja sooja toitu. Ma tahan suppe, sooja tatart."

"See oli kokkulepe ühe seltskonnaga, et teeme seda aasta aega. Ma olin väga kuulekas ja tegingi seda. Aga sõin ka kartulit, kastet ja tatart, nii et kuulasin sisetunnet ka."

"Kui ma käisin Indias, kus olin kuu aega, siis seal toitusin tõesti toorelt. Seal olid väga head puuviljad."

Marii Karell imestas, kas toorelt toitudes tal kõht tühi ei olnud. "Isu oli kogu aeg keedetud asjade järele ja kõht oli kogu aeg tühi. See keeras ikka täiesti sassi. Ma pidin seda tegema hästi läbimõeldult, ainult siis oli okei. Leotasin pähkleid ja sõin neid palju," rääkis Kadi.

Lauljanna tunnistas, et tegi pikalt puuviljatoitumist, mis on toortoitumisest veidi "hullem". “Ma tundsin end kogu aeg hästi külmalt, käed ketendasid ja olid külmad. See oli väga halb. Enesetunne oli läbipaistev ja see tunne ei olnud hea. See ei ole hea märk, kui kogu aeg on külm. See tähendab, et vereringe on halb.”

Asi läks lausa nii hulluks, et Kadi Toomil tekkis paus menstruatsioonist. "See oli ka üks ohumärk, et midagi on valesti. See juhtus siis, kui ma Indias käisin. Alguses arvasin, et see on keskkonna vahetusest, sest seal on hästi soe. Käisin seal keset talve. Aga menstruatsioonitsükli muutused on kindlasti seotud toitumisega, sest olen seda kogenud ka varem," rääkis ta.

Kadi Toom meenutas ka teismelisena peetud dieeti, kus ta sõi vaid salateid ja puuvilju ning mille tulemusel taas terviseprobleemid tekkisid. "Hästi külm oli, kõrvad olid kogu aeg lukus," sõnas ta, lisades, et kuigi ta oli nooremana probleemide käes kannatanud, astus ta vanemana sama reha otsa tagasi.

Ema oli tema pärast väga mures ning käskis tal korralikult süüa.

Toom tunnistas, et teismelisena tehtud dieet tekitas tal püsiva probleemi. "Kilpnääre võis paigast ära minna," arvab ta, lisades, et hilisem toortoitumise dieet uusi tervisekahjustusi ei tekitanud.

Probleemid kilpnäärmega, mis asub kaelas, avalduvad selles, kui kael läheb jämedamaks. "Seda oli näha ja tunda," tunnistas Toom. Lisaks mõjutavad need hormoonide tööd. "Seda ei soovita vaenlasele ka."

Praegu peab Kadi Toom kehatunnetuse dieeti. Liha ei ole ta juba aastakümneid söönud ja maitse enam ka ei meeldi. Küll aga naudib ta kala.