Vaimse rännaku läbi teinud Sidni tundis end palju paremini ja avatumana. Vaimse rännaku ajal tegi ta läbi teekonna, mis tõi esile mälestused, mida te enam ei mäletanud. See tõi endaga vaimse vabastuse, mida tal oli enda ellu vaja.

Laagrilised jäid peatuma väikese oja äärde koos tuhandete parmudega. Matkajuht Marek andis neile kõikide mugavustega telgi, lisaks ka toore küülikuliha, millest soovitas teha suppi. Erinevalt Tarmost ja Katist võtsid Helery ja Nele matka täie isuga. Laagrisse jäädes hakkas Helery lihaga menetlema, Nele käis kive korjamas ning hiljem pandi ühiselt telk püsti.

Kohe, kui telk püsti sai, puges sinna Kati. Ta tunnistas, et kogu matk on tema jaoks olnud väga raske, ning oli näha, et ta oli näost ära. “Kõike on natuke liiga palju,” ütles ta. “Mul on palju isiklikke asju, mis mind on viimasel ajal rivist välja viinud, ja kui ma pean parmudega ka keset metsa …,” jättis ta lause pooleli.

Ade, Sidni ja Teele jäid majja, kus nad pidid jätkuvalt võitlema ahvatlusega käsi külmkappi pista ning sealt head ja paremat võtta, siis sellest ei pääsenud ka matkalised. Nende jaoks oli spetsiaalselt telgi kõrvale kapp püsti pandud. Seega, kui küülikulihast asja ei saa ning kõht on tühi, säilis võimalus, et matkalised vähendavad ahvatlustele järele andes enda auhinnaraha.

Matkasellidel läks söögi tegemise peale tükk aega. Kui laagrisse asuti veel valges, siis sööma saadi hakata pimedas. Küülik potist väljas arvasid Helery ja Tarmo, et see vajaks ehk natuke soola. Nele ei olnud nendega nõus ning jagas matkajuhi arvamust, et suure näljaga sobib kõik. Marek rääkis ka, et enne magamaminekut midagi sooja süüa ja juua hoiab keha pikemalt soojana ning annab telgis magades mõned unetunnid juurde.

Katit ei huvitanud ei matkajuhi õpetused ega õhtusöök. Tema oli telgis mitu kihti riideid selga visanud ning magamiskotti pugenud.

Vaatamata kõigele jagab osalejatele komplimente Erik Orgu, kelle sõnul on tore, et ahvatluste kapid on puutumata jäänud, ning kuigi kõiki ülesandeid ei teha alati suure entusiastiga kaasa, siis suures pildis on kõik teemas sees olnud.

Samal ajal, kui majja jäänud kolmik rääkis, kui hea oli üle pika aja nii mõnusalt magada, tundsid Nele ja Helery, kui mõnus oli looduses magada, aga Kati ja Tarmo jaoks oli öö nigel. Elektrikuna töötav mees sõnas, et magas öösel pooleldi künka otsa, ja kuna telk oli pandud alale, kus muru väga ei olnud, siis ei aidanud pehmemalt magada ka viie millimeetrine pehmendus magamiskottide all.

Sellele vaatamata pidi toimetama hakkama. Matkajuht Marek tõi osalejatele hommikusöögi toorained, millest sai teha kaerahelbeputru. Taaskord jaotati ülesanded ära: Tarmo ja Nele pakkisid telgi kokku ning Kati ja Helery hakkasid süüa tegema.

Asjalood olid muutunud ka Kati jaoks, kes tundis end hästi ja oli uhke, et hakkama sai. Ta tunnistas, et möödunud ööl läks olukord tema jaoks lausa nii kehvaks, et ta mõtles lahkumise peale.

Veel enne, kui nelik kõik enda asjad kokku pakkis, said nad kiita matkajuht Marekilt, kes sõnas, et kui ta oli esmakohtumisel näinud matkajates vaid indiviide, siis hommikuks oli neist saanud meeskond. Seda ilmestas kõige paremini fakt, et hommikuste toimingute tegemisel jaotati ära tööülesanded.

Tagasi majja jõudes muljetasid kõik seitse osalejate eelmisest päevast ning jagasid muljeid, mida nad olid läbi elanud. Kati tunnistas ausalt, et ta oli matkal olles kõige suurem vinguja ning lisas, et sai telgis end rohkem välja puhata kui Võrtsjärve äärses turismitalus.

Nele sai pärast pesus käiku Orgult pliiatsid ning joonistusploki. Ühes varasemas saates oli holistiline nõustaja soovitanud Nelel ajaviiteks joonistada, mis tema mõtted toidult ja söömiselt kõrvale viivad.

Selle järel hakkasid osalejad endale lõunasööki valmistama. Huvitava aspektina selgus, et nii mitmelgi osalejal ei olnudki tegelikult kõht tühi. Kui saate alguses tundsid osalejad pidevalt nälga ning mõtlesid järgmise toidukorra peale, siis olles nüüd oma toidumenüüd mitmekesistanud püsivad kõhud pikemalt täis ning pidevat näksimist ei ole.

Depressiooniga võitlev Helery jagas oma probleeme, rääkides tujude tõusudest ja langustest. Ta avaldas, et ega tal tol päeval kellegagi rääkimise huvi väga polnud ja soovis oma toas üksi olla. Kodus olles tõenäoliselt oleks Helery end lohutanud jäätise või kohukesega, aga kaalulaagris olles seda võimalust pole.

Helery, Ade ja Kati avaldasid, et selle aja jooksul, mis nad on Orgu valvsa pilgu all kaalulaagris olnud, tundub neile, et nad on alla võtnud.

Selles episoodis tuli osalejatele vaimset ja füüsilist nõu andma enesearengu teejuht Tiit Trofimov, kes on tuntud koos Anu Saagimiga hommikusest trennitegemisest. Trofimov püüab propageerida tervislikke eluviise ja alkoholivaba pidutsemist. Midagi sarnast tegi ta ka seitsme osalejaga pakkudes neile läbi tantsu korralikku füüsilist koormust.

Tarmo andis juba alguses teada, et tal on selle ettevõtmise osas teatud vastumeelsus. Aga Helery võttis seda kogu täiega. Ta on üldse laagris olemise aja jooksul näidanud, et ei ütle ülesannetele ei ning teeb kõike korralikult kaasa. Sellel kõigel võib olla tema vaimsele tervisele hea mõju.

Tarmo ei läinudki asjaga kaasa. Samal ajal, kui naised täiega nautisid ja olid, Tarmi lihtsalt õõtsus üksinda. Tal oli puudu, nagu ta ka ise ütles, ainetest, mis Trofimovi käima tõmbasid.

Päeva lõpus oli osalejatel võimalus suitsusauna minna, aga seda kasutasid vaid Ade ja Helery.

Järgmises, seitsmendas episoodis minnakse Tartut avastama.