Idee autor käis välja, et keskuses tuleks ka mõnda poodi minna, sealt midagi osta ja tasuda selle eest tavalises kassas. Igasuguste konfliktide puhul soovitavad koroonaeitajad juhtunut filmida, et meedia kõike "tagurpidi" ei keeraks.

Postituse all olid vaid mõned üksikud, kes idee heaks kiitsid ja lubasid kohale minna.

Politsei on postitusest teadlik ning on lubanud ohutuse tagamiseks suurte jõududega olukorda vajadusel sekkuda.

Kuigi tegu on tõsise asjaga, siis keeras Mattias Naan selle üleskutse naljaks. "Täna koguneme kõik korteri ukse taha ja siis kell 18:30 hakkame ükshaaval välisjalatsites sisenema. Uksematil saapaid ei pühi, hajutatult liigume magamistoa suunas ja vaatame, mitut meist suudab omanik peatada. Kui ta häält tõstab, võta telo välja ja hakka filmima!" avaldas ta Instagramis.

Naani nali demonstreerib selgelt maskivastaste ülbust ning isekust eraalal teiste inimeste ohtu seadmises.

Ülemiste turundus- ja kommunikatsioonijuht Tiia Nõmm kinnitas, et keskus on maskivastaste plaaniga kursis. "Oleme teavitanud oma turvameeskonda ning politseid. Kõik, kes kursis peavad olema, on," sõnas Nõmm Delfile.

Ta märkis, et selline kogunemine ei puuduta vaid Ülemistet, sest maskivastased võivad sihikule võtta ka teised kaubanduskeskused. Nõmm rääkis, et Ülemiste keskusesse näomaskita ei saa. "Kui kohustus jõustus, jagasime esimestel päevadel ka ise maske. Eeldame, et nüüd on inimesed kohustusest teadlikud ja võtavad ise maski kaasa. Lisaks on meil uste juures maskimüügipunktid," selgitas Nõmm. Seega pole ka maski unustamine põhjus selleta kaupluses jalutamiseks.

Nõmm rõhutas, et maskikohustuse täitmisel on olulisim solidaarsus. "Meie majas töötab ligi 1000 inimest, kellest paljud on eesliinitöötajad, müüjad. Nad puutuvad päeva jooksul kokku paljude võõraste inimestega ja nende ohutuse pärast on ka piirangud vajalikud," ütles ta.

Suurem osa inimestest, Nõmme sõnutsi lausa 99,9 protsenti, jälgivad tublisti maskikohustust. "Nad on väga nõus sellega, mis toimub. Vaid üksikuid on vaja veenda," ütles ta. Kui inimene keeldub keskuses maski kandmast, peab ta lahkuma. "Teatud haigustega inimesed võivad keskustes visiiri kanda või oma suu ja nina salliga katta," ütles Nõmm.