Väga ebatavalises avalduses teatas Buckinghami palee, et neid tegi Times'is avaldatud lugu, kus oli kirjas, et Markle sundis oma käitumisega kaks isiklikku assistenti lahkuma ning kolmas tundis end alandatuna, väga murelikuks, vahendab The Guardian.

Avaldus tehti mõned tunnid pärast seda, kui Meghan ja Harry väitsid, et kiusamise süüdistuste avaldamine tehti selleks, et paari enne Oprah Winfreyi intervjuud õõnestada.

Allikas sõnas, et Meghani ja Harry süüdistus kuningliku palee aadressil oli kohmakalt sõnastatud, kuid ütles, et kes iganes otsustas kiusamise süüdistuse nüüd avalikuks teha (kiusamise süüdistus tehti 2018. aastal), tegi seda selleks, et Meghani ümber enne pühapäevast intervjuud skeptilisuse pilv luua.

Buckinghami palee kirjutas avalduses: "Me oleme väga murelikud Times'is välja toodud Sussexi hertsogi ja hertsoginna endiste töötajate süüdistuste pärast. Meie personaliosakond vaatab üle artiklis toodud asjaolud. Juhtunuga seotud personal, ka need, kes on tänaseks lahkunud, kutsutakse liituma, et näha, kas juhtunust on õpitud."

"Kuninglikul majapidamisel on väärikas käitumine tööpostil reeglites kirjas juba aastaid ning töökohal ei aktsepteerita mitte mingisugust kiusamist ega ahistamist."

Times kirjutas, et kaebus tehti 2018. aasta oktoobris tolle aegse kommunikatsioonisekretäri Jason Knaufi poolt, kelle sõnul viis Meghan Markle'i käitumine kahe isikliku assistendi lahkumiseni.

Harry ja Meghani advokaadid ütlesid väljaandele, et neid kasutatakse Buckinghami palee poolt vale narratiivi loomiseks. Jason Knauf töötab praegu Kate ja Williami heategevusliku organisatsiooni heaks.

Harryle ja Meghanile lähedal olev allikas sõnas, et eraldi süüdistus, nagu oleks Meghan kandnud Saudi kroonprintsi Mohammed bin Salmani kingitud kõrvarõngaid natuke aega pärast ajakirjaniku Jamal Khashoggi surma, on valesti mõistetud ning piinlik.

Mõlema leeri vastastikused süüdistused näitavad, kui pingeline on mõlema osapoole läbisaamine pärast Meghani ja Harry kuningliku pere juurest lahkumist.