Laupäeval toimuvas finaalsaates selgub see artist, kes esindab tänavu Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel. Võistlustulle astub 12 artisti, kes tagasid edasipääsu kaks nädalat tagasi toimunud poolfinaalides. Eesti Laulu finaalsaade toob publikuni kodudes ka uut kodumaist muusikat, sest värsket loomingut esitavad Liis Lemsalu koos Stefaniga ja Smilers. Vaatajate ette astub ka ansamberl Mr. Lawrence, samuti Pitsa ja Goresoerd. Saatejuhid on Tõnis Niinemets ja Grete Kuld.

“Soovime pakkuda kaasaelajatele ilusa elamuse ja toetada Eesti muusikat ning artiste. Oleme selle nimel teinud finaalsaates ka mitmeid muudatusi. Keskendume otsesaates võistlusele ja kontaktide vähendamiseks salvestame näiteks varem ära külalisartistide lava-etteasted,” märgib peaprodutsent Tomi Rahula finaali eel.

Ka tänavu lisavad finaalsaatele vürtsi vaheklipid, mis sel korral saadavad tuntud meelelahutajate püüdlusi uutes ametites. Laupäeval esmakordselt vaatajateni jõudvates videolugudes otsivad uusi väljakutseid näiteks Tanel Padar, Andres Kõpper, Ivo Uukkivi, Sepo Seeman, Reimo Sagor ja Kait Kall. Eesti Laul on seekordsete vaheklippidega saanud inspiratsiooni “Pealtnägijast”, uuriva telemagasini eeskujul juhatab Eesti Laulu lühilood sisse saatejuht, keda kehastab Karmo Nigula. Klippide stsenarist on Kait Kall, režissöör Arun Tamm ja tootja Get Short Films.

Eesti Laulu esikolmik selgub rahvusvahelise žürii ja rahvahääletuse tulemusena. Hääletus avaneb saate alguses. Superfinaali pääseb kolm artisti, võitja otsustab rahvahääletus.

Eesti Laulu finalistid esinemisjärjekorras
1. Egert Milder: “Free Again”
2. Suured Tüdrukud: “Heaven’s Not That Far Tonight”
3. Hans Nayna: “One By One”
4. Ivo Linna, Robert Linna, Supernova: “Ma olen siin”
5. Karl Killing: “Kiss Me”
6. Uku Suviste: “The Lucky One”
7. Sissi: “Time”
8. Jüri Pootsmann: “Magus melanhoolia“
9. Redel: “Tartu”
10. Koit Toome: “We Could Have Been Beautiful”
11. Andrei Zevakin & Pluuto: “Wingman”
12. Kadri Voorand: “Energy”

Laupäeval toimuvale finaalsaatele saab kaasa elada Eesti Televisiooni, ETV+, Raadio 2 ja ERR.ee portaali vahendusel. Otseülekanne algab kell 19.30. Raadio 2 alustab Eesti Laulu erisaadet juba kell 17. ETV juhatab finaali sisse erisaatega “Eesti Laul 2021. Finaali eel”. Kell 21 suundub lauluvõistluse telgitagustesse ETV2, finaalsaade jätkub ETVs pärast “Aktuaalset kaamerat” kell 21.30.