Vanusepiirangut ei ole — me kõik oleme noored filmikriitikud! Ainus kriteerium on, et oled filmikriitika alal uus tegija. Ideaalne kandidaat on see, kes näitab üles oskuslikku argumentatsiooni ning sõnaosavust, segades teksti loomingulist lähenemist ja ehedat tundeelamust.

Teksti pikkus võib olla maksimaalselt 3500 tähemärki (koos tühikutega) ning tööd tuleb saata e-posti aadressil filmikriitik@muurileht.ee hiljemalt 1. aprilliks.
Konkursile saadetud tööde seast valivad välja parimad žürii esinaine ja Müürilehe peatoimetaja Helen Tammemäe, Linnateatri näitleja Evelin Võigemast, filmikriitik Karlo Funk Filmimuuseumist, ERRi kultuuriportaali vastutav toimetaja Kaspar Viilup ja Müürilehe kultuuritoimetaja Aleksander Tsapov.

Parima kirjatöö autorit ootab rahaline stipendium (400 €) Eesti Filmi Instituudilt. Teise koha pälvijale on tagatud aasta lõpuni prii pääs kõikidele Sõpruse ja Elektriteatri tavaseanssidele. Kolmanda koha saajale kingitakse kinopiletid Sõpruselt ja Elektriteatrilt, mis tagavad sissepääsu vabalt valitud tavaseanssidele.

Valiku parimatest filmiarvustustest avaldame Müürilehe õuduseteemalises mainumbris.

Ja viimaks, hirmust ja õudusest kirjutama asudes tasub panna kõrva taha Alfred Hitchcocki öeldu: „Hirmu pole raske mõista. Lõppude lõpuks, kas me ei tundnud kõik lapsena hirmu? Midagi pole muutunud sellest saati, kui punamütsike kohtas kurja hunti. See, mis meid täna hirmutab, on täpselt sama asi, mis meid hirmutas eile. Lihtsalt hunt on teine. Selline hirmude kompleks on igas inimeses olemas.”

Nobedat sulge!