Peost tuli üpris ootuspäraselt päris suur pahandus, sest Eesti on teatavasti koroona leviku poolest maailmas peaaegu sama kõva tegija kui Kelly Sildaru vigursuusatamise alal.

Erinevatest Instagrami story'dest, mis praeguseks hetkeks on juba kustutatud, nähti peol mitmeid tuntuid nägusid, sealhulgas lauljaid Merilin Mälku ja Uudo Seppa ning "Rannamaja" osalisi Ada Nelket, Seidi Voogret ja Silver Meierit. Samuti viibisid peol vigursuusataja Kelly Sildaru ning tema treenerist kallim Mihkel Ustav.

Asjaolu teeb huvitavaks olukord, et Pluuto ja Andrei Zevakin mõlemad pidid loobuma finaalis ülesastumisest, sest nende tiimist avastati koroonapositiivne inimene. Sellegipoolest ei paistnud taustajõududel ja fännkonnal jäävat pidu pidamata, sest ideaalseks kohaks sai just Zevakini stuudio.

Kelly Sildaru otsus rahumeeli peomürglisse sukelduda on seda kummastavam, et alles läinud aasta novembris ehk umbes kolme kuu eest kutsus ta ise üles kõiki Eesti inimesi koroonat tõsiselt võtma, maski kandma ja käsi pesema.

Eesti olümpiakomitee Olümpiafänni-nimelistes sotsiaalmeediakanalites avaldatud klipis kutsuvad armastatud Eesti tippsportlased üles kandma maski, laadima alla HOIA-äppi ning seisma käte puhtuse eest – kõik selle nimel, et ühiselt hoida Eesti elu ning meie spordisaalid avatud, teatasid toonased pressisõnumid, juures fotod eeskujulikest atleetidest, maskid peas.

EOK klipis osalesid näiteks olümpiavõitjad Gerd Kanter ja Erki Nool, kiiruisutaja Saskia Alusalu, epeevehklejad Irina Embrich, Erika Kirpu, Kristina Kuusk, Katrina Lehis, vasaraheitja Anna Maria Orel, tõstja Mart Seim ja kulturist Ott Kiivikas, mõistagi ka Kelly Sildaru.

Hoia teistega distantsi, kanna maski, ja kanna seda õigesti, sedastas hääl video kaadri taga, milles võisime näha Kelly Sildarut näiteks telefoni HOIA äppi laadimas ja elektrirongis maski kandmas.

Kampaania korraldnud Eesti olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles juhtunut pikemalt kommenteerida ei soovinud, öeldes, et täiskasvanud sportlased, teiste hulgas Kelly Sildaru, teevad ja selgitavad oma otsuseid ise.

"Eesti olümpiakomitee peab oluliseks iga inimese ja kogu ühiskonna käitumist, mis tagaks tõhusa võitlemise pandeemiaga ning normaalsesse ellu tagasijõudmise. Selleks oleme aasta jooksul teinud sotsiaalkampaaniaid #püsikodus, #aitähmeedikud ja #kannamaski. Mis puudutab viidatud olukorda, siis seda saab kommenteerida vaid täisealine sportlane ise," ütles Sukles.