2021. aasta telerivalikud ei paku võrreldes eelmise aastaga suuruse või kuju poolest märkimisväärseid üllatusi. Küll aga saab määravaks see, mis toimub televiisori sees. Sony uus protsessor kannab nime Cognitive Processor XR.

Google TV koostööpartnerina pakub Sony esimesi telereid, millele on operatsioonisüsteem juba sisse ehitatud. Selle abil saab teha tavapäraseid toiminguid, näiteks muuta pildi-, heli- või teleriseadmeid. Lisaks on võimalik koduekraan enda käe järgi sättida, lisades sinna enim kasutatavad rakendused.

Cognitive Processor XR

Sony nimetab uut süsteemi tehisintellekti asemel kognitiivseks intellektiks. Tegelikult ei puudu nende teleritest ka tehisintellekt ehk AI, mis analüüsib pilti ja heli.

Maailma esimene telepildi protsessor analüüsib igat ekraanil toimuvat stseeni eraldi ning leiab sealt põhilised fookuskohad. Protsessor jälgib värve, kontrasti, tekstuuri, sügavust, detaile ning valib selle järgi ekraanil kõige olulisemad piirkonnad.

Uus protsessor teeb käigu pealt ise otsuseid – näiteks tõstab telepildi kontrasti, kaotamata sealjuures mustade ja valgete tasakaalu (Sony nimetab tehnoloogiat The Contrast Booster). Tehnoloogia tõstab värvivolüümi, mis peaks tähendama seda, et ekraanil toimuv meenutab üha rohkem pärismaailma.

Kognitiivne intellekt töötab ka heli kallal. Analüüsides igat stseeni, leiaavad Sony uued telerid just selle koha ekraanil, kust heli tulema peaks, ning niimoodi reageerivad ka kõlarid.

Sony A90J 4K OLED

Vaatame, milliseid mudeleid Sony 2021. aastal pakub. A90J on tippmudel, mida pakutakse nii 55-, 65- kui ka 83-tollise mudelina.

Uus mudel vahetab välja eelmise AG9, kuid säilitab elegantse disaini – väiksemate mudelite raam on kõigest 7 millimeetrit, ülejäänud pind on kaetud ekraaniga.

Tippmudelitega on kaasas alumiiniumist taustavalgusega pult. Samuti pakuvad selle seeria telerid keskmisest kõrgema kvaliteediga bassiheli.

Vaata videot!




Sony A80J 4K OLED

Tippmudelitest üks aste allpool asub A80J. See kaotab küll pisut pildianalüüsi, kuid tagab tingimata kõrge kvaliteedi ja vahetab välja eelmise mudeli A8.

Ka pult on A80J mudelil pisut teistsugune ning telerid on saadaval diagonaalsuuruses 55, 65 ja 77 tolli.

Vaata videot!


Sony Z9J BRAVIA XR 8K

Tegemist on tippmudeliga, mis pakub Sony telerivalikust ainukesena 8K resolutsiooni. Mudel on saadaval 75- ja 85-tollise ekraanidiagonaaliga.

Mudeli protsessorit võib nimetada kõige võimsamaks, mis tagab omakorda kõige selgema ja täpsema pildikvaliteedi – kontrasti on rohkem, mustad on mustemad ja valged on valgemad.

Peegelduskindel ekraan võimaldab näha igat detaili, hoolimata sellest, millises toa nurgas vaataja istub. Lisaks on mudelil jalad, mida saab kohandada nii laiema kui kitsama telerialuse jaoks. Loomulikult saab seda paigaldada ka seinale.

Sony X90J 4K

X90J vahetab välja eelmisel aastal mitmeid auhindu võitnud mudeli Sony XH90. Selle suurus jääb tollivahemikku 50–75 ning saadaval on neli erinevat diagonaalivalikut.

Teleri jalgu on võimalik vastavalt alusele liigutada. Lisaks on X90J disainitud nii, et ruumi jääks ka soundbarile.

Saadaval on mitmed erinevad võimalused, sealhulgas Google TV, Acoustic Multi Audio, sisend HDMI 2.1 jpm.

Suurima valiku Sony telereid leiad Sony Centerist.

Jaga
Kommentaarid