"Vaatamata sellele, et tegemist polnud avaliku üritusega, tuleb kinni pidada ohutusmeetmetest. Need kehtivad igal pool, olenemata kokkusaamise vormist. Koroonaviiruse levik Eestis on püsivalt kõrge ja vaktsineerimisega hõlmatus pole veel piisav selleks, et saaksime end nakkusohu suhtes turvaliselt tunda. Hetkel saab iga inimene viiruse leviku piiramisele kaasa aidata, vältides mittevajalikke kontakte, kandes maski, pestes käsi. Haigena tuleb püsida kodus," toonitab terviseameti esindaja Kirsi Pruudel.

9. nädalal suurenes 10-19aastaste hulgas nakatumine 17% ja 20-29aastaste hulgas 18% võrra.

"Eestis levib hoogsalt koroonaviiruse nakkavam tüvi. Haiglasse pöördub üha enam inimesi ja seal on vabad vaid loetud kohad. Uusi voodikohti suudetakse avada ainult muu ravi arvelt. Kõik inimesed, ka noored, peavad vastutustundlikult käituma. Noored inimesed võivad enese teadmata viirust edasi kanda ja nakatada riskirühma kuuluvaid inimesi," lisas Terviseamet.

Peol osales peale Sildaru ka "Rannamaja" staare ja artiste, nende seas ka Uudo Sepp ja Merilin Mälk. Kroonika andmetel tuli pärast Eesti Laulu finaali lõppu peole ka lähikontaktsena isolatsioonis olema pidanud Andrei Zevakin.

Siiani on Zevakin otsustanud end meedia eest peita, kuid teiste asjaosaliste kommentaarid ja põhjendused on jäänud lahjaks. "Nii mul kui ka teistel ei olnud halbu kavatsusi, kui sõpradega omakeskis koos Eesti Laulu finaali vaatasime," kirjutas Sildaru eile oma Instagrami kontol.

TV3 otsustas peo tõttu lõpetada koostöö Ada Nelke ja Seidi Voogrega, kes pidid sel nädalal juhtima "Duubli" saadet.