Sveni sõnul on täpselt teada, kuidas viirus nende majja jõudis. Nimelt tuli teade, et tema lasteaias käiv laps on koroonapositiivne ja järk-järgult ilmnesid haigusnähud kõigil pereliikmetel: esmalt tekkis köha, seejärel kõrge palavik ja just kaheaastasel lapsel on see veel kõige hullem olnud.

"See koroona on justkui lototroni keerutamine - tsirr ja vaatad, mis sümptomid sind järgmine tund aega kimbutavad," kirjeldab Sven Soiver. Kõik sümptomid on kõigil pereliikmetel esinenud, aga mitte kunagi korraga, vaid juhuslikult. Näiteks siis, kui vanematel on parasjagu kõrge palavik ja väsimus, on lapsel rohkelt energiat ja mängutuju, mis teeb olukorra keeruliseks. "Iga tund ootad, millega sind üllatatakse. Ainus konstantne asi on nõrkus," võtab Sven pere praeguse seisukorra kokku.

Perekond on elanud väga tagasihoidlikku elu ja lähikontaktseid neil Sveni sõnul pole. Sven Soiver heidab HOIA rakendusele ette, et see ei märkinud tema abikaasat lähikontaktseks, kuigi nad elavad sama katuse all.

"Vaktsiini sain reedel. Laps oli viimati sõimes neljapäeval, seega vaktsineerimise ajal oli viirus juba koju toodud. Pühapäeval tuli karantiini määramise teade. Beebil on olnud väike palavik ja uimasus. Tundub, et miski teda häirib, aga ta ei tea ju öelda. Kõhugaaside aeg ju ka," räägib Soiver Kroonikale. Ta lisab, et oli küll veel laupäeval tööl, aga puutus kokku väga väheste inimestega.