Andres Puusepp jagas Facebookis päästeameti postitust sellest, kuidas seitse kutselist ja kaks vabatahtlikku päästjat veetsid 243 minutit, et väikese poisi sõrme ümbert mutter kätte saada.

Päästeamet tutvustas lähemalt, millega iga päästja selle aktsiooni ajal tegeles: "Päästja 1 hoiab poisi kätt fikseeritult. Päästja 2 fikseerib torutangidega mutri näpu alt, et see oleks lõikamisel stabiilne. Päästja 3 valgustab taskulambiga tööala. Päästja 4 jahutab lõigatavat pinda süstlaga. Päästja 5 töötleb mutrit mikromeetri kaupa väikese elektrilise lõikuri ja rauasaega."

"243 minuti jooksul vahetasid seitse kutselist ja kaks vabatahtlikku päästjat korduvalt omavahel ülesandeid, et silm terav ja käsi täpne püsiks. Lisaks läks vaja nutikust, improviseerimist, töövahendite kohandamist ja rahulikku meelt," andis päästeamet teada.

Nende kahe vabatahtliku hulgas oli ka Andres Puusepp, kelle sõnul oli poisi ema neile abi eest väga tänulik. "Minu esimene valvevahetus Nõmme komandos päädis ühe pika ja huvitava väljakutsega. Väike armas poiss, tema ema ja arstid olid meile nii tänulikud, et isegi kringel ilmus nagu imeväel arstide laua alt välja," kirjutas Puusepp Facebookis.