Osalejad tunnistasid, et ahvatluste kapid neid enam ei paelu. Nele lisas, et kui ta võttis alguses ahvatlust kui vana semu, kelle saab hea meelega kaissu võtta, siis nüüd, võib-olla tänu kappidele ja auhinnaraha vähenemisele, näeb ta ahvatlust pigem vaenlasena.

Olles juba nädala kaalulaagris olnud, pole ka ime, kui kellelgi on koduigatsus tekkimas. Teele igatseb kõige enam oma kassikesi ning Ade võitles pisaratega, kui videokõne ajal rääkis oma lapsega. Võib-olla ka sellepärast saadeti osalejad ajutiselt tavaellu tagasi. Nimelt, võtsid kõik seitse osalejate ette teekonna Tartusse.

Saatejuht Erik Orgu ütles, et väike reis on ühteaegu nii üllatus kui ka väljakutse. Osalejatel oli napilt aega oma riided kokku pakkida. Orgu rõhutas, et osalejad peaksid endaga võtma ujumisriided, vaba aja riided ning midagi pidulikku, sest neile on antud linnaluba. Kõige vähem vaimustunud oli Teele, kes oleks eelistanud Tartu asemel olla kuskil mujal. Ta tõi põhjuseks, et seal linnas on mõned inimesed, kellega ta ei tahaks kokku puutuda.

Ega osalejad suurt midagi asjalikku teinudki. Nad jalutasid Tartu kesklinnas ringi, kohvitasid, jõid smuutisid ja sõid maasikaid. Püüti end tegevuses hoida, et lõunasöögini aeg parajaks teha. Kati ja Helery tunnistasid lõuna ajal, et kui kaameraid poleks olnud, oleksid nad alkoholi - siidrit, Vana Tallinnat, viina, rummi koolaga - jooma hakanud. Kati on siiamaani olnud ainuke, kes ahvatluste kapist pole midagi võtnud.

Toitu tellides pidasid kõik kenasti Orgu nõuannetest kinni, tehes mõistlikud ja tervislikud valikud. Suvel filmitud saate ajal tuli jutuks ka Uku Suviste, kes, nagu nüüd teada, võitis Eesti Laulu 2021 ja saab uue võimaluse Eestit esindama minna. Kõige enam meeldis naistele tema välimus. Ade jaoks on ta isegi liiga ilus.

Pärast lõunasööki mindi edasi ööbimispaika, milleks oli Kvartalis asuva V Spaa- ja konverentsihotellis. Loomulikult mindi ka veekeskuse mõnusid nautima. Kati oli alguses kahtleval seisukohal, kuna metsas matkal käies oli ta parmudega võideldes kogu enda keha sinikaid täis peksnud. Aga pikemalt mõtlemata otsustas ka tema teistega ühineda.

Pärastlõunal viis Erik Orgu terve seltskonna välja, rõhutades, et ka nüüd peaks tegema mõistlikke valikuid. Alkohol sisaldab liigseid kaloreid ja kui seda liiga palju juua, siis see mõjub halvasti tervele organismile ning toob juurde ka lisakilod. Kõike ei ole mõtet keelata ja ühise söömingu ajal tellis Orgu terve laua peale kaks pudelit punast ja valget veini.

Nii mõnigi tundis, et õhtune söök on juba liiast, ja jättis taldrikutäie pooleli. Küll aga oli vastupidine olukord alkoholiga, mis Katil ja paljudel teistel tulukese põlema pani. Orgu saatis grupi ööklubisse Level ja lubas neil lõbutseda nii nagu hing ihkab. Neil oli seal avatud arve ja kõik piirangud olid kadunud. Aga veel enne, kui Orgu lahkus, ütles ta: “Pidage meeles - igal asjal on oma hind.” See pani osalejad korraks kulmu kergitama, aga klubisse mindi ikka.

Osalejate ette pandi kaks valikut - tervislikud ja lahjad joogid ning kanged ja kallid joogid. Ade ja teised hakkasid kohe vett lürpima. Tarmo julgustas kaaslasi šotiringi tegema. Kati oli kahevahel - kas vesi või alkohol. Helery taipas koos teistega, et avatud baar tähendas, et kogu joogile kuluv raha pärineb nende auhinnafondist. Tolleks õhtuks oli summa viielt tuhandelt eurot langenud 3800 eurole.

“Kas sa sellepärast tulidki saatesse?” küsis Kati.

“Aga kas sa ei tahaks seda saada?” küsis Helery vastu.

Tarmo ja Kati haarasid mõlemad pitsi, lõid need kokku ning asusid tipsutama. Iga pits maksis 200 eurot, mis võeti maha auhinnafondist. Kõik aga jooma ei hakanud. Ade tunnistas, et võttis vaid kohvi, sest tal oli uni. Teele üldse ei joo ning Nele jt hoidsid ka eemale.

Pärast Levelist lahkumist haarasid Kati ja Helery kaasa pudelid kangemat kraami, et seda Kaubamaja juures olevatel pinkidel jooma hakata. Mõlema pudeli hind 765 eurot ehk kokku 1530 eurot, mis auhinnarahast maha arvutati. Kati ja Helery tunnistasid ka ise, et on end viimastel päevadel natuke kehvasti tundnud ja tahtsid end viimasel õhtul vabaks lasta.

Nele ütles, et ei saa alati kõikidel silma peal hoida ja on natuke nõme, et osa seltskonda fondi raha vähendavad. Sidni ütles, et tegu on täiskasvanud inimestega, kes teevad ise oma valikud.

Hommikusöögile jäid Helery ja Kati hiljaks. Orgu käis neid hotellitoa ukse taga ise sööma kutsumas. Helery tunnistas, et ega ta ei mäletagi, kuhu nad Katiga olid “jooksnud”. Ei ole ka imestada, sest hiljem tuppa jõudes olid nad ka kolmanda pudeli veini ära joonud, kaotades sellega taaskord 765 eurot fondist.

Sidni oli erinevalt teistest mõistev ja sai aru, et noorte inimeste puhul ongi joomine ja pidutsemine okei. Nele aga leiab, et noored ei saanud aru, kui kiusatustele ja ahvatlustele nii kergelt järele antakse, siis see on ehe näide, et ei ole hästi aru saadud, mis saatesse on tuldud ja mida seal tehakse. Helery ja Kati ei olnud ju ainsad, Tarmo jõi ka agaralt.

“Me kõik eksime. Loomulikult oleks toredam, kui nad ei oleks seda teinud, sest meil kõigil oli samasugune võimalus sellist asja teha, aga teised ei teinud. Aga enam ei saa midagi teha,” ütles Teele.

Kati vabandas järgmisel päeval, et auhinnafondist nii suure tüki maha hammustas. “Loodan, et keegi pahaseks ei saa,” ütles ta pihikaamera ees.

Kui palju auhinnarahast veel alles on, selgub järgmises saates.