Michelle Obama arvamust Meghan Markle'i ja prints Harry skandaalse intervjuu kohta päriti NBC saates "Today". Jutuks tuli Markle'i väide Winfrey'le, et kaks aastat tagasi, kui ta ootas oma esimest last, oli keegi kuninglikust perekonnast väljendanud Harryle (36) muret selle pärast, kui tume võib olla selle lapse nahk.

Kaassaatejuht Jenna Bush Hageri sõnul oli "südantlõhestav" kuulda, kuidas Markle vestlust kirjeldas, lisades: "Ta tundis, nagu oleks ta oma peres - tema enda pere suhtus temasse erinevalt."

Obama vastas: "Nagu ma juba varem ütlesin, rass pole värviliste inimeste jaoks selles maailmas uus konstruktsioon ja seetõttu ei olnud tema tunnete kuulmine ja nende väljendamine täielik üllatus."

"Ma arvan, et see, mida ma loodan ja mida ma mõtlen, on see, et see on ennekõike perekond. Ma palun andestust ja paranemist nende jaoks, et nad saaksid seda kasutada õpetliku kogemusena meie kõigi jaoks."

Teises esmaspäeval avaldatud intervjuus ütles 57-aastane Obama, et ta loodab, et paar leiab viisi kuningliku perekonnaga leppimiseks.

"Kui ma mõtlen sellele, mida nad läbi elavad, siis mõtlen perekonna tähtsusele ja palvetan lihtsalt selle eest, et andestus saabuks ja mingil ajahetkel oleks selgus, armastus ja otsusekindlus," rääkis "Access Hollywood".